Ρεσιτάλ ασυνεννοησίας από τη διοίκηση του Δήμου και την κυβέρνηση για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει για τη διάθεση, ή μη, της Α Προβλήτας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε ρεσιτάλ ασυνεννοησίας έχουν αποδοθεί, τις τελευταίες ημέρες, από τη μία η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κι από την άλλη η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ως μαθητευόμενοι μάγοι διαχειρίζονται ίσως το πιο κρίσιμο θέμα για το μέλλον της Θεσσαλονίκης, αυτό του λιμανιού της πόλης.

Ειδικά στο θέμα της Α Προβλήτας υπάρχει πλήρης ασυνεννοησία. Η κυβέρνηση διαψεύδει τον εαυτό της, πότε αυξομειώνοντας τον αριθμό των επενδυτών και πότε υποσχόμενη διαχειρίσεις προβλητών, άλλοτε στο δήμο, άλλοτε στον «λαό», σε μια εύκολη έξαρση λαϊκισμού, όπως, εξάλλου, το συνηθίζει. Η διοίκηση του Δήμου διαβεβαιώνει πως έχουν γίνει επαφές για να αποδοθεί σε αυτήν η Α Προβλήτα, όμως έχει να επιδείξει μόλις μία επιστολή προς τον πρωθυπουργό και αυτή κατόπιν εορτής. Και, βεβαίως, κατόπιν δικής μας επισήμανσης, για έλλειψη οποιονδήποτε απτών στοιχείων, που να δηλώνουν έστω μια έστω εν πρώτοις δέσμευση της κυβέρνησης.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της, ιδιαίτερα σοβαρής, υπόθεσης, μπαίνουμε σε σκέψεις: Ή τόσο η κυβέρνηση όσο και η διοίκηση του Δήμου, αποδεικνύονται αμφότεροι ανεπαρκείς να χειριστούν σοβαρά και υπεύθυνα αυτό το θέμα, ή ένας από τους δύο δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες».