Στ. Καλαφάτης: «Ανάσα Ζωής η νέα σύγχρονη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας “Νίκος Κούρκουλος” του Θεαγένειου, δωρεά της κ. Μαριάννας Ι. Λάτση»

Στ. Καλαφάτης: «Ανάσα Ζωής η νέα σύγχρονη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας “Νίκος Κούρκουλος” του Θεαγένειου, δωρεά της κ. Μαριάννας Ι. Λάτση»

Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί τη λειτουργία μιας εξαιρετικά αναγκαίας μονάδας υγείας για χιλιάδες συμπολίτες μας. Στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τη μάστιγα του καρκίνου. Αναδεικνύει την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς και της έγνοιας για τον άνθρωπο δίπλα μας που έχει ανάγκη», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, στην Πυλαία, από τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και την κυρία Μαριάννα Ι. Λάτση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού του κ. Καλαφάτη

Κυρίες και Κύριοι,

Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί τη λειτουργία μιας εξαιρετικά αναγκαίας μονάδας υγείας για χιλιάδες συμπολίτες μας. Στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τη μάστιγα του καρκίνου. Αναδεικνύει την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς και της έγνοιας για τον άνθρωπο δίπλα μας που έχει ανάγκη.

Μετά την λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας στην Αθήνα, το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης υποδέχεται τη νέα σύγχρονη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας “Νίκος Κούρκουλος”. “Ανάσα ζωής”. Οι Θεσσαλονικείς, οι Μακεδόνες και οι Θρακιώτες είμαστε ευγνώμονες στην Κυρία Μαριάννα Ι. Λάτση και στο Κοινωφελές ίδρυμα Ιωάννη Λάτση για την πολύτιμη δωρεά τους προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την πόλη μας και τη Β. Ελλάδα.

Η μονάδα αυτή, εδώ στην Πυλαία, στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, είναι βέβαιο ότι θα περιορίσει τις λίστες αναμονής και θ΄αποσυμφορήσει τόσο χρονικά όσο και χωροταξικά τη διενέργεια δεκάδων χιλιάδων χημειοθεραπειών ετησίως.

Οι ογκολογικοί ασθενείς που θα εξυπηρετούνται από αρχές Ιανουαρίου του 2022, υπολογίζονται σε περισσότερους από 35.000. Και ο αριθμός αυτός αναδεικνύει πόσο σπουδαίο είναι αυτό το έργο. Θα δώσει ανάσα ζωής στους πάσχοντες από καρκίνο, αλλά θα αποσυμφορήσει ταυτόχρονα τις άλλες δομές υγείας της πόλης μας.

Κυρίες και Κύριοι,

Η δωρεά αυτή της Κυρίας Μαριάννας Λάτση ενισχύει σημαντικά τις δυνατότητες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Βελτιώνει τις υπηρεσίες στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Συμβάλλει στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή μας, για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών  υγείας.

Για να πετύχουμε τους στόχους μας είμαστε αποφασισμένοι ν΄αξιοποιήσουμε σημαντικούς πόρους, τόσο από Ταμείο Ανάκαμψης, όσο και από το νέο ΕΣΠΑ. Αλλά και να διευρύνουμε τη συνεργασία κράτους και ιδιωτικών φορέων. Έγιναν ήδη στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας τα πρώτα βήματα συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα. Και τα βήματα αυτά θα συνεχιστούν με διαφάνεια και ευθύνη.

Η σκέψη μας είναι σήμερα, δίπλα σε όλους τους ογκολογικούς ασθενείς, οι οποίοι με δύναμη ψυχής, πίστη και αισιοδοξία δίνουν καθημερινά τη μάχη με την ασθένεια, δίνοντας παράδειγμα θάρρους και αξιοπρέπειας.

Τέτοιο παράδειγμα  υπήρξε και ο δημοφιλής, ο αγαπητός από τον λαό ηθοποιός Νίκος Κούρκουλος,  που έφυγε από κοντά μας πριν από 14 χρόνια. Και είναι σπουδαίο που το όνομά του, χάρη στην πρωτοβουλία της συζύγου του, Μαριάννας, συνδέεται ήδη με έργα κοινωνικής συνεισφοράς για τη στήριξη, την ενίσχυση και θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας, Αυτοδιοίκηση και κοινωνία των πολιτών, εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε για τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών υγείας.

Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε την κυρία Μαριάννα Λάτση  για την προσφορά της. Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στη μάχη κατά της πανδημίας. Ευχαριστούμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας για όλα όσα καθημερινά προσφέρουν σε όλες και όλους μας.