Στ. καλαφάτης για την  24η  Ιουλίου: Μήνυμα δημοκρατίας, εθνικής ενότητας και  αυτοπεποίθησης

Για τη σημερινή 46η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και τις τουρκικές προκλήσεις, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

Σαν σήμερα, στις 24 Ιουλίου 1974, η χούντα κατέρρεε κάτω από το βάρος των εγκλημάτων της και η Δημοκρατία επέστρεφε στον τόπο που τη γέννησε. Κάτω από τραγικές για το Έθνος συνθήκες, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οδηγούσε τη χώρα στο ελληνικό θαύμα. Νομιμοποιούσε το Κ.Κ.Ε., έδινε οριστική λύση στο πολιτειακό ζήτημα, θεμελίωνε το πιο δημοκρατικό και προοδευτικό Σύνταγμα που γνώρισε ο τόπος και ξεκινούσε τον αγώνα -κόντρα στις σειρήνες των καιρών- για την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ. Τιμούμε τους πρωταγωνιστές της Μεταπολίτευσης και υποκλινόμαστε στους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα. Ανανεώνουμε ταυτόχρονα τη δέσμευσή μας στο κοινό χρέος για διαρκή ενίσχυση της ουσίας και της ποιότητας της Δημοκρατίας.

Σήμερα, ωστόσο, μαζί με ολόκληρο το χριστιανικό και πολιτισμένο κόσμο, οι Έλληνες στρέφουμε τη σκέψη μας στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Σουλτάνος μετατρέπει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Στις εκκλησιές μας ψέλνουμε τον Ακάθιστο Ύμνο, αλλά οι καμπάνες ηχούν πένθιμα, μεταφέροντας παντού στον κόσμο το μήνυμα της βεβήλωσης του πιο εμβληματικού χριστιανικού ναού, που -στο διάβα των αιώνων- κατέστη μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Επισημαίνουν, ταυτόχρονα, την ασέβεια των γειτόνων στις διεθνείς συμφωνίες, που υπογράφουν. Και προειδοποιούν με τον πιο ηχηρό τρόπο, ότι -μεθυσμένος από την εδραίωση σημαντικών δυνάμεών του στη Συρία και τη Λιβύη και ενθαρρυμένος από την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας- «ο Καίσαρ  διέβη τον Ρουβίκωνα».

Τις ώρες αυτές οι Έλληνες βρισκόμαστε σε πλήρη επαγρύπνηση, καθώς η γειτονική μας χώρα -με την έκδοση παράνομης navtex και τη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων- προαγγέλλει έρευνες σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που συνορεύουν με την κυπριακή και αιγυπτιακή ΑΟΖ. Τόσο η ελληνική διπλωματία, όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, σαν έτοιμες από καιρό παρακολουθούν, από κοντά τις εξελίξεις έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο, ενώ η Κυβέρνηση κατέστησε σαφές τόσο προς την Άγκυρα, όσο και προς τους εταίρους και τους συμμάχους μας, αλλά και προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε. ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Αντιμετωπίζουμε τη νέα πρόκληση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Όλοι μαζί οι Έλληνες στέλνουμε σήμερα μήνυμα ενότητας, Δημοκρατίας και εθνικής αυτοπεποίθησης.