Στ. Καλαφάτης: Πλήρης ετοιμότητα σε πολιτικό, διπλωματικό και επιχειρησιακό επίπεδο

«Η Τουρκία έχει διαλέξει λάθος δρόμο και εάν συνεχίσει σ΄ αυτόν θα το πληρώσει ακριβά. Έχουμε εθνική αυτοπεποίθηση, έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας, έχουμε δίπλα μας τους συμμάχους. Η στάση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης, η στάση της Ελλάδας είναι η δέουσα: Ψύχραιμη, έτοιμη και αποφασιστική. Το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεών μας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Νιώθουμε ασφαλείς, είμαστε ψύχραιμοι»,  τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα σε πολιτικό, διπλωματικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Υπάρχει μαραθώνιος πρωτοβουλιών και διαβουλεύσεων του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης με ξένους ηγέτες, με τη Μέρκελ, τον Αναστασιάδη και πρόσφατα με τον Πούτιν. Έχουν γίνει συγκεκριμένες ενέργειες από το ΥΠΕΞ, διάβημα της Πρεσβείας μας στην Άγκυρα, αλλά και σειρά επαφών με την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και τον Ο.Η.Ε. ενώ σήμερα ο Πρωθυπουργός συναντάται με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Καλαφάτης υπενθύμισε ότι υπάρχει κινητοποίηση για την επιβολή μέτρων από την Ε.Ε. έναντι της τουρκικής προκλητικότητας και αναμένουμε την ανακοίνωσή τους. Υπάρχει εξουσιοδότηση στον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε..Ε. να καταρτίσει συγκεκριμένο κατάλογο μέτρων. Και τα μέτρα πρέπει να είναι πάρα πολύ αυστηρά για να έχουν αποτρεπτική ισχύ.

Αναφερόμενος στο αίτημα του κ. Τσίπρα για μια συμφωνία, ένα deal για την εκ μέρους του συναίνεση στα εθνικά θέματα, με αντάλλαγμα χαμηλούς τόνους σε ζητήματα διαφθοράς και αδιαφάνειας ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι είναι απαράδεκτο.