Στ. Καλαφάτης: Οι Έλληνες πρέπει να είμαστε μια γροθιά απέναντι στον νέο κύκλο της πανδημίας

«Οι Έλληνες πρέπει να είμαστε μια γροθιά απέναντι στον νέο κύκλο της πανδημίας», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στο OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ντόρα Κουτροκόη. Και πρόσθεσε: «Δεν χαμηλώσαμε ταχύτητα στις δύο διαφορετικές φάσεις της πανδημίας. Η πρώτη είχε εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και ο τρόπος που είχε αντιδράσει η χώρα μας ήταν ο ενδεδειγμένος με την άμεση λήψη πολύ ισχυρών μέτρων. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι η χώρα μας έκανε αυτό που έπρεπε και κάνει πάλι αυτό που πρέπει. Είμαστε βεβαίως πιο έτοιμοι απέναντι στο νέο σφοδρό κύμα της πανδημίας που χτυπάει παντού, και γίνεται προσπάθεια συντονισμού -αυτό έκαναν χθες οι Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε.- σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε», σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., «είναι πρώτον, ν΄ακολουθήσουμε πιστά τα μέτρα όπως θα εξαγγελθούν σήμερα από τον Πρωθυπουργό για τον επόμενο μήνα. Δεύτερον, να εμμένουμε σταθερά στη χρήση της μάσκας παντού και την τήρηση των αποστάσεων. Και βεβαίως, ν΄ακούμε τους επιστήμονες. Η Ελλάδα είναι μια ή δύο εβδομάδες πιο πίσω από το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι χώρες της Βόρειας και της Κεντρικής Ευρώπης. Η άμεση λήψη μέτρων μπορεί να βοηθήσει ώστε να μην φτάσουμε στη δραματική εικόνα που υπάρχει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Όμως, τα μέτρα έχουν αποτελέσματα όταν εφαρμόζονται από όλους. Και αυτό δεν είναι θέμα αποκλειστικά και μόνο των ελεγκτικών μηχανισμών. Όλοι πρέπει να νιώθουμε ότι είναι απαραίτητα για μας και για τους γύρω μας».

Ο κ. Καλαφάτης εξήρε τη συμβολή της Εκκλησίας στην προσπάθεια για προστασία της δημόσιας υγείας και υπενθύμισε τις συστάσεις του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου. Διαβεβαίωσε ότι  «το ΕΣΥ ενδυναμώνεται μέρα με τη μέρα εδώ και πολλούς μήνες με την προσθήκη νέων κλινών ΜΕΘ και  προσλήψεις ιατρικού αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού» και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαντλούν κάθε δυνατότητα για την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που πλήττονται. Και επειδή πρέπει να μιλάμε με πεπραγμένα, ανέφερε ο κ. Καλαφάτης, «ας μην λησμονείται ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, του ΤΕΠΙΧ ΙΙ και του Ταμείου Εγγυοδοσίας έχουν διοχετευθεί 7,9 δις ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και θα ακολουθήσουν στους επόμενους μήνες άλλα 3 δις ευρώ μέσω των συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων».​