Στ. Καλαφάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καταστροφολογία

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε δύσκολες στιγμές, προσπαθεί να επενδύσει στην καταστροφολογία και αυτό δεν αποτελεί υπεύθυνη στάση Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Από τις Έξι» με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά. Και συμπλήρωσε «Έχουμε λάβει και θα λάβουμε όσα μέτρα  χρειαστεί για να σταθεί όρθια η οικονομία, να ανασάνει ο εργαζόμενος, ο επιχειρηματίας, ο αυτοαπασχολούμενος. Διατέθηκαν 24 δις ευρώ το 2020 και προβλέπονται άλλα 7,5 δις ευρώ στον Προϋπολογισμό του 2021. Συνολικά πάνω από 31 δις ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με στόχο να μη μείνει κανένας απροστάτευτος.  Οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ υψηλή θέση όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί ιδιαίτερα για την  προστασία της εργασίας και του εισοδήματος των εργαζομένων. Ο στόχος –και αυτό προβλέπεται και στον Προϋπολογισμό- υπογράμμισε ο Σταύρος Καλαφάτης, είναι να ελαφρύνουμε ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των πολλών και να κινητροδοτήσουμε την ανάπτυξη στη νέα χρονιά. Γι΄αυτό έχει προβλεφθεί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης καθώς και φορολογικά κίνητρα προκειμένου να έρθουν επενδυτές στη χώρα μας.

«Από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 η χώρα μας μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης» επισήμανε ο κ. Καλαφάτης επικαλούμενος «τις εκθέσεις  ευρωπαϊκών συλλογικών οργάνων και διεθνών οργανισμών». Και πρόσθεσε: «Βεβαίως, οι αμέσως επόμενοι μήνες είναι δύσκολοι. Όμως, η χώρα μας απολαμβάνει εμπιστοσύνης από τις διεθνείς αγορές η οποία αντικατοπτρίζεται τόσο στο γεγονός ότι πλέον δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια όσο και στο έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνει η επενδυτική κοινότητα με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη Pfizer, τη Volkswagen. Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση συνεχίζει το μεταρρυθμιστικό της έργο στρώνοντας το έδαφος για την επόμενη μέρα. Και η επόμενη μέρα αφού αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον παγκόσμιο εφιάλτη θα είναι θετική για την Ελλάδα».

Και σχολιάζοντας τα μέτρα κατά της πανδημίας, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. επισήμανε ότι «Πρέπει να προσαρμοσθούμε στα δεδομένα και στις συνθήκες. Οφείλουμε να είμαστε καθημερινά σε μια πειθαρχία, αυτοσυγκράτηση και προσήλωση στα μέτρα».