«Με την πολιτική που ασκεί ο κ. Τσίπρας θα δημιουργεί όλο και περισσότερο πονεμένους» τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης σε τηλεοπτική συζήτηση στον ALPHA, με τους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα, Σπύρο Λάμπρου και Λώρα Ιωάννου. Και πρόσθεσε ότι το κάνει αυτό «για να πιάνει τόπο ένα πενιχρό επίδομα στον πονεμένο. Να τους δίνει ένα χάπι. Όμως, αυτό δεν είναι λύση για τη χώρα».
Σημείωσε ότι «σημασία έχει τί ζει και τί βιώνει ο πολίτης. Στην πραγματικότητα η μείωση των αποδοχών εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα είναι η μεγαλύτερη μείωση που έχει παρατηρηθεί, σύμφωνα με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, στο 3,5%, όταν μάλιστα το 2014 είχαμε αύξηση 1,9%. Σήμερα τα 2/3 των εργαζομένων είναι φτωχοί, απασχολούνται με ευέλικτες μορφές εργασίας, τα περίφημα τετράωρα. Ακόμη και στην καταπολέμηση της φτώχειας η χώρα μας έρχεται τελευταία στην κατάταξη των ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με τη Eurostat». Συνέχισε τονίζοντας ότι «πράγματι, συμφωνώ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σημείο: είμαστε διαφορετικοί κόσμοι. Εμείς πιστεύουμε σε έναν ιδιωτικό τομέα που πρέπει να ενθαρρυνθεί, να δημιουργηθεί πλαίσιο που να βρίσκει “δρόμο να περπατάει”, να μην ενοχοποιείται η επιχειρηματικότητα. Ακούω κάποιες πενιχρές κινήσεις για μείωση φορολογίας, απέναντι στο πακέτο των 9,5 δις ευρώ λιτότητας που ο ίδιος επέβαλε. Εμείς έχουμε ένα άλλο μοντέλο που θα εφαρμόσουμε, καθώς στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, η ΝΔ θα είναι πρώτη δύναμη».
Πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα «φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίξει στο γήπεδο της σκανδαλολογίας. Να μη θυμίσω ρήσεις υπουργών που είπαν ότι πρέπει να πάνε κάποιοι φυλακή. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της. Όμως να μη μιλάμε μόνον για υποθέσεις προ 15 χρόνων που αναφύονται χωρίς να προστίθενται νέα στοιχεία, υπάρχουν άλλα ζητήματα που είναι “φρέσκα”. Μιλάμε για μια πολύ παράξενη υπόθεση στη ΔΕΠΑ με τα ELFE. Υπάρχει όμως και ένα θέμα μεγάλο που είναι εκκρεμές: το μεγάλο έγκλημα του 2015. Τι έγινε και χάθηκαν 100 δισεκατομμύρια; Η Νέα Δημοκρατία το κρατάει ανοικτό. Αν μιλάμε για μια υπόθεση που θα ερευνήσουμε διεξοδικά, είναι αυτή».
Σε σχετική ερώτηση ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι «όσοι μιλάνε για την Καραμανλική δεξιά φαίνεται πως βρίσκονται σε έναν μεγάλο πανικό. Ειδικά αυτοί που αναφέρονται στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ τη διατύπωσή τους για έναν ΠΑΤΡΙΩΤΗ πρωθυπουργό με όλα τα γράμματα κεφαλαία».
Για το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της προκλητικότητας Ερντογάν σημείωσε ότι «στα θέματα διεθνών σχέσεων δε χωρεί μικροκομματική αντιπαράθεση. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα ασκούμε κριτική». Και πρόσθεσε ότι, για παράδειγμα, μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα «ασκήθηκε στην κυβέρνηση και τον τότε υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά έντονη και σκληρή κριτική στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Λέγαμε ότι μονάχα αν έχουμε κάτι να κερδίσουμε επί της ουσίας ή επί κλίματος, τότε να προχωρήσουμε. Και εφόσον θα έχει υπάρξει σωστή προετοιμασία, γιατί στις προηγούμενες περιπτώσεις τα βήματα δεν ήταν σωστά», σημείωσε χαρακτηριστικά.