Σταύρος Καλαφάτης: «Έρχομαι να δουλέψω για τη Θεσσαλονίκη»

«Απευθύνομαι, όμως, σε όλους τους συμπολίτες μου χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Έρχομαι να δουλέψω για τη Θεσσαλονίκη που θέλουμε και μπορούμε. Τη Θεσσαλονίκη που ξέρει που πάει, αλλά και πώς να πάει…»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύεται σήμερα στην free press εφημερίδα «Karfitsa».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, υπογράμμισε, ότι αυτό που σίγουρα θα αλλάξει στην πόλη, αν οι συμπολίτες του τον εμπιστευθούν ως δήμαρχο, είναι η αναλογία και ο βαθμός συνέπειας, λόγου και έργου: «Η διοίκηση και ιδιαίτερα ο επικεφαλής της, είναι καλό να μιλά λιγότερο και να πράττει περισσότερα. Να μιλά, δηλαδή, η διοίκηση, μέσα από το έργο που είναι υποχρεωμένη να παράγει για τους πολίτες. Επιπλέον, ο στόχος είναι να έχουμε μια διοίκηση που θα επιδιώκει τη διαρκή επαφή με τον δημότη, πριν τη διαμόρφωση των αποφάσεων όσο και κατά την εφαρμογή τους. Να αποκτήσουν λόγο και ρόλο οι πολίτες σ’ αυτά που αφορούν την καθημερινότητά τους.»

Ο Σταύρος Καλαφάτης σημείωσε εμφατικά, ότι δεν του αρέσουν τα μεγάλα λόγια: «Γι’ αυτό ακριβώς καταρτίσαμε Σχέδιο με ρεαλισμό, αλλά και με πίστη στις δυνατότητες της Θεσσαλονίκης, στους ανθρώπους της και στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Ξεκινούμε από τις μικρές καθημερινές ευθύνες του Δήμου έναντι του πολίτη και περνούμε στα πιο μεγάλα. Προετοιμάζουμε δράσεις για την παραμονή των νέων μας στον τόπο τους με ευκαιρίες δημιουργίας, νέας επιχειρηματικότητας και απασχόλησης.»

Ασκώντας κριτική στη διοίκηση του απερχόμενου δημάρχου και στην έκκλησή του για μια «δεύτερη ευκαιρία» σημείωσε: «Τι ξεκίνησε και θέλει να ολοκληρώσει; Τι βελτιώθηκε; Το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα, η εικόνα του δημόσιου χώρου; Τι; Ο Γιάννης Μπουτάρης λανσαρίστηκε ως μόδα και το εκμεταλλεύτηκε, αλλά τώρα πια οι Θεσσαλονικείς τον είδαν, τον έμαθαν και τον ξέρουν, τον είδαν να αδιαφορεί για τα προβλήματα της πόλης, να τα μεταθέτει στους δημότες της και από πάνω να τους κακοχαρακτηρίζει. Με ποιο θράσος όμως, αποκαλεί τους Θεσσαλονικείς, αυτούς τους κιμπάρηδες του βορρά, “χωριάτες” και “κομπλεξικούς”; Ως πότε θα κρύβεται η ανευθυνότητα πίσω από την αλαζονεία;»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Εντάξει”, κατέληξε: «Όραμά μας, είναι μια Θεσσαλονίκη, καθαρή, ανθρώπινη, αξιοπρεπής. Μια Θεσσαλονίκη που ζωντανεύει τις προσδοκίες των κατοίκων της. Μια πόλη περήφανη με κατοίκους που δικαιούνται να έχουν ευκαιρίες, δουλειές, αξιοπρέπεια.»