Σταύρος Καλαφάτης στο Star Channel: «Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα!»

Για κάθε δήμαρχο είναι σημαντικό «να συμβαδίζουν λόγος και έργο» και «να μπορεί αποτελεσματικά, να “τρέξει” την πόλη στα ζητήματα αιχμής».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξή του στο Star Channel και στην εκπομπή Live U, αναδεικνύοντας την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα ως βασικά κριτήρια επιλογής των πολιτών και απαραίτητα χαρακτηριστικά κάθε δημοτικής αρχής.

Ο Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε ότι  «υπάρχουν πολλά μελανά σημεία, στο ζήτημα της αξιοπιστίας του σημερινού δημάρχου» και παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα.

  • Το παρεμπόριο το οποίο ο κ. Μπουτάρης «το στήριξε έμπρακτα λέγοντας ότι το κάνει για ανθρωπιστικούς λόγους», ενώ είχε υποσχεθεί προεκλογικά να το πατάξει. «Αποτέλεσμα; Και εντείνεται το παρεμπόριο και δεν λύνεται το ζήτημα το ανθρωπιστικό.»
  • Την άποψη περί μίας θητείας: «Είχε πει προεκλογικά, κι αυτό ήταν και ένα μέρος της γοητείας που εξέπεμψε εκείνη την περίοδο, ότι θα κάνει μια θητεία ως δήμαρχος και δεν θα ζητήσει άλλη. Το κάνει.»
  • Τη “νομοτεχνική βελτίωση”, με την οποία ξεπεράστηκε ένα κώλυμα για να μπορέσει ο νυν δήμαρχος να θέσει ξανά υποψηφιότητα: «Κατά πόσον μπορεί  να εμπιστευθεί κάποιος έναν άνθρωπο ο οποίος ξέχασε να παραιτηθεί από μια θέση που αποτελούσε κώλυμα για να θέσει υποψηφιότητα την επόμενη εκλογική περίοδο; Σε κάθε περίπτωση, δεν επέδειξε στοιχειώδη επιμέλεια για προσωπικές του υποχρεώσεις. Όταν έχουμε  ένα τέτοιο παράδειγμα, πως μπορούμε να εμπιστευθούμε τα ηνία της πόλης στα χέρια του;»

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, ο Σταύρος Καλαφάτης μίλησε για «πλήρη αποτυχία» της δημοτικής αρχής στον τομέα της καθαριότητας, ενώ και για το κυκλοφοριακό, σημείωσε πως «υπάρχουν πολλά περιθώρια να εξαντλήσει ο δήμαρχος» για παρεμβάσεις.

«Τα ζητήματα αυτά, ουσιαστικά διαμορφώνουν αυτό που εγώ λέω πολιτισμένη πόλη. Γιατί, πολιτισμένη πόλη είναι  μια αξιοπρεπής πόλη, είναι μια πόλη με ευταξία, με εύρυθμη λειτουργία. Μια πολιτισμένη πόλη, είναι πόλη που μπορεί να αναπνεύσει, που μπορούν να κυκλοφορήσουν άνετα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της. Και βεβαίως, είναι μια καθαρή πόλη.»

https://www.youtube.com/watch?v=1WSyqdED5X