«Στην Ευρώπη “βρέχει” ανάπτυξη και ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει ομπρέλα!»

Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη  και ο Υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης,    με την πρώτη αποτίμηση του λεγόμενου “Σχεδίου Γιουνκέρ”, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, να καταγράφει την Ελλάδα ως μεγάλη απούσα από την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού μηχανισμού, που ήδη έχει στηρίξει επενδύσεις 70 δις ευρώ στην υπόλοιπη Ευρώπη, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«H Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους την αξιοποίηση του “Σχεδίου Γιουνκέρ” για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Δυστυχώς και σε αυτόν τον τομέα τα αποτελέσματα της είναι τραγικά. Περίπου 18 μήνες μετά τη δρομολόγηση του “Σχεδίου Γιουνκέρ ”, η Κυβέρνηση είναι ανίκανη να κινητοποιήσει και να αξιοποιήσει με τη συμβολή του τραπεζικού συστήματος τους διαθέσιμους πόρους για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της χώρας, τη ραχοκοκαλιά της Εθνικής μας οικονομίας, στερώντας πολύτιμους πόρους για τη χρηματοδότησή τους.
Την ώρα που στην Ευρώπη “βρέχει” ανάπτυξη, στην Ελλάδα η Κυβέρνηση δια των αρμοδίων υπουργών της συνεχίζει να κρατά ομπρέλα και την ανάπτυξη σε πλήρη ύπνωση».