«Σύμμαχοί μας οι πολίτες»

«Σύμμαχοί μας σε αυτήν την εκλογική μάχη είναι οι πολίτες», τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει» και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha.

 

Υπογράμμισε ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται πολύ καλά ποιος είναι αυτός που γνωρίζει τα προβλήματα και ξέρει τι μπορεί να κάνει, τι πρέπει να κάνει και κυρίως πως πρέπει να το κάνει. «Έχουμε δώσει δείγματα γραφής όλοι σε αυτή την πόλη, σε σχέση με την αξιοπιστία μας, αν δηλαδή λέμε «Α» και κάνουμε «Β», αν είμαστε αποτελεσματικοί, αν είμαστε έντιμοι στη δουλειά μας και τη σχέση μας με τους πολίτες. Νομίζω ότι όλα είναι τα κριτήρια που προς το τέλος της εκλογικής μάχης θα εστιάσει τη προσοχή του ο πολίτης», πρόσθεσε.

 

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι «ζει μέσα σε πόλη» και ακούει τα προβλήματα των δημοτών, οι οποίοι έχει δείξει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του μέσα από μία σειρά εκλογικών μαχών. «Πολλά πράγματα, τα οποία είχε υποσχεθεί ο κ. Μπουτάρης –νομίζω ότι και ο ίδιος το ομολογεί- δεν έχουν γίνει. Ένα πολύ μεγάλο μέρος του προγράμματός του ουσιαστικά δεν έχει υλοποιηθεί. Τώρα, ζητάει 3,5 χρόνια για να ολοκληρωθεί μία δουλειά, την οποία ουσιαστικά κανένας δεν βιώνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ειδικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι δουλειά του δημάρχου είναι κατεξοχήν να κρατάει πόλη καθαρή, να υπάρχει ευταξία, να αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών και βεβαίως να υπάρχει μία προοπτική ανάπτυξης για το αύριο. Σε όλους αυτούς τους τομείς τα αποτελέσματα της διοίκησης Μπουτάρη είναι πενιχρά ή μηδενικά. Εμείς δεν λέμε ότι η Θεσσαλονίκη τα επόμενα πέντε χρόνια μπορεί να γίνει Λονδίνο ή Παρίσι. Μπορεί όμως να γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή περιφερειακή πόλη, να είναι μία πόλη «εντάξει» στα πολύ βασικά της: καθαρή, πολιτισμένη, μία πόλη όπου δεν θα υπάρχει αυτό το κυκλοφοριακό χάος. Το πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς ενός δημάρχου είναι το πως μπορεί να ‘τρέξει’ την πόλη αποτελεσματικά. Και εκεί νομίζω ότι έχει αποτύχει ο κ. Μπουτάρης σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό», κατέληξε.