Συνάντηση εκπροσώπων φορέων ΑμεΑ με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σταύρο Καλαφάτη

«Πρώτη φορά είδα πολιτικό να κάνει τέτοιο διάλογο! Έκατσε και άκουσε με προσοχή τα ζητήματά μας. Φαίνεται πως έχει ιδέες και διάθεση για διάλογο. Δεν ζητάμε να λύσει διά μαγείας τα προβλήματά μας αλλά να κάνει ότι είναι δυνατόν για να μας βοηθήσει. Είναι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να ακούει.»

 

Αυτά τόνισε η πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης Περσεφόνη Μήττα, μετά τη σημερινή συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη, με εκπροσώπους φορέων ΑμεΑ της Θεσσαλονίκης.

 

Επίσης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο Down Βορείου Ελλάδος κ. Σταύρος Τσιφλίκης, σχολίασε:

 

«Ήταν μία εξαιρετική πρωτοβουλία. Τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά πρώτη φορά το συνάντησα, δηλαδή ένας πολιτικός να ακούει με τόσο προσοχή. Ήταν μία κίνηση που άγγιξε όλους όσους ήταν στη συνάντηση. Ο Καλαφάτης έχει όρεξη και θέληση να βοηθήσει. Τα όσα είπε ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση.»

 

Στη συζήτηση, συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και του Συλλόγου Γονέων Παιδιών & Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, εκφράζοντας την ανάγκη να είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλευρό τους, να δέχεται τις θέσεις τους, να γίνει συνεργάτης τους, να προωθεί τις δράσεις τους και να λαμβάνει μέτρα που θα βελτιώνει τη καθημερινότητά τους.

 

Οι εκπρόσωποι των φορέων ΑμεΑ ζήτησαν τέλος, να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν και να γίνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμπαραστάτης τους στη διεκδίκηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

 

«Για να είμαστε εντάξει απέναντι στους συμπολίτες μας, έχουμε προτάσεις, σχέδιο, συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά πάνω απ` όλα, έχουμε την υποχρέωση να τους ακούμε, να συνθέτουμε τις δικές τους προτάσεις με τις δικές μας ώστε να ενισχύουμε ακόμα περισσότερο την αποτελεσματικότητά μας» τόνισε από την πλευρά του ο Σταύρος Καλαφάτης, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των φορέων ΑμεΑ. «Σε μια Θεσσαλονίκη εντάξει σε όλα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα είναι δίπλα σας, όχι μόνο ως συμπαραστάτης, αλλά ως στενός συνεργάτης.»

Kalafatis-AmeA 1