Συνάντηση με μαθητές της Α΄Λυκείου που ίδρυσαν εικονική επιχείρηση με καινοτόμες και “πράσινες” μεθόδους
Συνάντηση με δύο μαθητές της Α΄ Λυκείου οι οποίοι ανήκουν σε 12μελή ομάδα που ίδρυσε εικονική επιχείρηση καθαρισμού αποβλήτων με καινοτόμες και “πράσινες” μεθόδους, είχε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης. Σε σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει χαρακτηριστικά:
Οι δυο μαθητές της Α’ Λυκείου, ο Δημήτρης Καραβασίλης και ο Αντώνης Τσιόρβας που με επισκέφθηκαν, με άφησαν άφωνο.
Ως μέλη 12μελούς ομάδας, είχαν ιδρύσει μια εικονική επιχείρηση καθαρισμού αποβλήτων με ηλεκτροκροκίδωση -μια καινοτόμο μέθοδο επεξεργασίας αποβλήτων, για την οποία χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά. Με τηλεδιασκέψεις, μέσα στην πανδημία, ήρθαν σε επαφή με καταξιωμένους επιστήμονες, βρήκαν τα κατάλληλα υλικά, σύγκριναν τιμές και δημιούργησαν μια εταιρία με σημαντικές εγχώριες και ευρωπαϊκές προοπτικές!
Τα παιδιά ήρθαν στο Διοικητήριο για την παρουσίαση, αφού πρώτα είχαν κάνει self test κορωνοϊού και μίλησαν με αγάπη και πάθος για αυτό που κατάφεραν. Μου εξήγησαν πώς η εταιρία αυτή μπορεί να βοηθήσει εταιρίες της Χαλκιδικής που παράγουν λάδι, ή συσκευάζουν ελιές.
Είχα τη χαρά να τους εξηγήσω ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στο επιχειρείν, την πράσινη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και την κοινωνική ευθύνη των εταιριών. Όλα αυτά, δηλαδή, που η εικονική εταιρία τους υλοποιεί. Η ιδέα τους εφαρμόστηκε χάρη σε ψηφιακές τεχνολογίες. Η ψηφιακή εξέλιξη είναι στόχος της κυβέρνησης και όπλο για την υλοποίησή της είναι, μεταξύ άλλων και το Ταμείο Ανάπτυξης.
Κρατώ τα λόγια της καθηγήτριάς τους Δρ. Άσπας Χασιώτη: “Να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας έδωσε η πανδημία: Να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές των σχολείων”. Κρατώ, επίσης, την προτροπή των δύο παιδιών: Ο μετασχηματισμός του κράτους να μην πνιγεί στη γραφειοκρατία.
Ελπίζω να συνεχίσουν τα παιδιά αυτά να δίνουν το 100% των δυνάμεών τους για όλες τις επιλογές τους. Να πολεμούν για Δικαιοσύνη και Κοινωνική Συνοχή. Έτσι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.