Συνέντευξη του Στ. Καλαφάτη στην εφημερίδα Μακεδονία

Συνέντευξη του Στ. Καλαφάτη, υποψήφιου βουλευτή στην Α Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, στη Μακεδονία της Κυριακής, σήμερα, 30 Ιουνίου 2019.

 

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;

 

Ζητούμε ισχυρή λαϊκή εντολή. Διότι η Πατρίδα μα δεν αντέχει μια κατάσταση ακυβερνησίας, δεν αντέχει το φάσμα εθνικής περιπέτειας που θα προκαλούσε ένα κενό εξουσίας. Και βέβαια δεν μπορεί να χάνει άλλο τον καιρό της. Οι καιροί είναι πονηροί και οι ευθύνες όλων τεράστιες. Είμαι όμως σίγουρος πως με τη βοήθεια του Θεού και πίστη στις δυνατότητες του Ελληνισμού, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχω εμπιστοσύνη στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

 

Πώς οδηγηθήκατε στην απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές μέσα στην έντονα πολωτική περίοδο που διανύουμε και γιατί με το συγκεκριμένο κόμμα;

 

Είμαι νεοδημοκράτης από τα νεανικά μου χρόνια. Πιστεύω ότι είμαστε η Παράταξη των μεγάλων και απόλυτα δικαιωμένων εθνικών επιλογών, η Παράταξη που βάζει πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και το κοινωνικό καλό, η Παράταξη που υπηρετεί την εθνική ενότητα. Έχουμε πολιτικές που προάγουν την ανάπτυξη και την ευημερία, που δίνουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, που δεν χαρίζουν σε κανένα την κοινωνική ευαισθησία. Υπηρετούμε με σύνεση, τόλμη και αποφασιστικότητα τα δίκαια και τα δικαιώματα της Πατρίδας μας. Είναι, άλλωστε, καλά γνωστό ότι στα εθνικά μας ζητήματα βάλαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και από τις γραμμές αυτές δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω,

 

Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον περασμένο Αύγουστο;

 

Η αναιμική ανάπτυξη, που αναγκάζει τον τόπο να σέρνεται και τον στερεί από τις δυνατότητες που έχει για νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Μην ξεχνάμε όμως και το δημογραφικό πρόβλημα που αποτελεί νάρκη στα θεμέλια του Έθνους. Η Ελλάδα μικραίνει και γερνά. Και αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται.

 

Γιατί να ψηφίσουν ειδικά εσάς οι ψηφοφόροι του κόμματος σας;

Απευθύνομαι στους συμπολίτες μου με συναίσθηση ευθύνης και σεβασμό στην καθεμιά και τον καθένα χωριστά. Ξέρουν ότι πριν μιλήσω, θέλω να τους ακούω. Ότι αναζητώ λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ότι απορρίπτω τα άκρα και τις ακρότητες, ότι αποφεύγω τα κούφια, τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια. Ότι μας συνδέουν οι ίδιες αγωνίες για οικονομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για την εμπέδωση της ασφάλειας, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και παιδείας. Και βέβαια μας ενώνουν οι ίδιες θέσεις για τα εθνικά μας ζητήματα. Βρεθήκαμε άλλωστε στις ίδιες διαδηλώσεις για τη Μακεδονία μας και έχουμε τις ίδιες θέσεις απέναντι στις προκλήσεις των γειτόνων μας. Είμαι ένας από αυτούς, που βασίζεται μόνο σ’ αυτούς. Και αυτό το ξέρουν.

Θεωρείτε ότι η πολιτική μπορεί ακόμη και σήμερα να προσφέρει λύσεις κι αν ναι με ποιον τρόπο;

 

Λέγεται ότι πολιτική είναι η μοίρα του ανθρώπου. Από αυτήν εξαρτάται η πορεία ενός τόπου, η εξέλιξη μιας κοινωνίας, οι συνθήκες στις οποίες θα ζήσει ο καθένας και η καθεμιά από εμάς. Από την πολιτική μπορεί να δημιουργούνται προβλήματα, αλλά και να δίνονται λύσεις. Ναι μπορεί και οφείλει η πολιτική να δίνει λύσεις στα προβλήματα. Να αντιμετωπίζει τις αντιξοότητες, αλλά και να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τις δυνατότητες ενός τόπου, για να παράγει πλούτο, να εξασφαλίζει ευκαιρίες για όλους, να φέρνει επενδύσεις και θέσεις δουλειάς, να βελτιώνει την καθημερινότητα όλων. Και μπορεί να το κάνει όταν αποφεύγει το λαϊκισμό, όταν παίρνει αποφάσεις με γνώση, σύνεση και ρεαλισμό. Όταν βάζει πάνω από το κομματικό, το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό, το κοινωνικό καλό.