Άρθρο Καλαφάτη στο thesstoday: Δεν χαρίζουμε σε κανένα την κοινωνική ευαισθησία

 

Σε άρθρο του, στην ιστοσελίδα thesstoday.gr, ο υποψήφιος βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει τα εξής:

Οι Έλληνες περάσαμε -και περνούμε- μια μακρά και επώδυνη περίοδο. Βιώσαμε -και βιώνουμε- κρίση οικονομική, κρίση κοινωνική, κρίση αξιών. Χάσαμε στα χρόνια που πέρασαν το ένα τέταρτο του παραγόμενου εθνικού πλούτου. Χάσαμε επενδύσεις, επιχειρήσεις, δουλειές, εισοδήματα. Χάσαμε τις προσδοκίες, που είχε κάθε οικογένεια για τη ζωή και τα παιδιά της. Διαβρώθηκε, ταυτόχρονα, η συνοχή της κοινωνίας μας, καθώς τσακίστηκε η μεσαία τάξη και βυθίστηκαν στην φτώχεια οικογενειάρχες με αξιοπρέπεια. Διαβρώθηκε, όμως, και η αυτοεκτίμησή μας. Διαβρώθηκε και η εθνική μας αυτοπεποίθηση. Ξεθώριασε έτσι και το όραμα που είχαμε για την Πατρίδα μας.

Αναμφίβολα, έγιναν στα χρόνια που πέρασαν λάθη από όλους μας. Είμαστε, όμως, τώρα έτοιμοι για νέα αρχή. Αποφασισμένοι να συγκρουστούμε μετωπικά με τα αίτια που καθηλώνουν τη χώρα μας και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε ως λαός. Για να γίνουμε οι Έλληνες αισιόδοξοι και πάλι. Να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη ξανά. Αυτό είναι το δικό μας όραμα. Και το όραμα αυτό μπορεί να γίνει απτή πραγματικότητα με το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σχέδιο οραματικό και ρεαλιστικό ταυτόχρονα. Σχέδιο που αγκαλιάζει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Σχέδιο για την Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε , όλοι μαζί, να χτίσουμε.

Άμεση επιδίωξή μας είναι η δημιουργία γόνιμου εδάφους για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, την ενθάρρυνση νέων επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων –και καλύτερα αμειβόμενων- θέσεων εργασίας. Άμεσος στόχος μας είναι να μπουν στο φουλ οι μηχανές της ανάπτυξης και να ανοίξουν παντού στη χώρα νέες ευκαιρίες. Εφόσον την Κυριακή μας εμπιστευτεί ο λαός, τη Δευτέρα πιάνουμε δουλειά. Για το σάρωμα της γραφειοκρατίας, την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων. Για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, με πληρωμή των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες και πιστή εφαρμογή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Για τη στήριξη της νέας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, αλλά και τη διασφάλιση μιας δεύτερης ευκαιρίας σ’ εκείνους που γονάτισαν από την κρίση. Για την προώθηση αποδοτικών συμπράξεων ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Για την ανάπτυξη δράσεων που θα δώσουν ξανά στα σπίτια μας την αξία που έχασαν. Και πρώτα από όλα, για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων, που γονάτισαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Μειώνουμε δραστικά το φόρο στις επιχειρήσεις και τα μερίσματα, το φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, τον Φ.Π.Α..

Είμαστε ταυτόχρονα έτοιμοι και αποφασισμένοι να αναπτύξουμε στοχευμένες δράσεις για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στα σπίτια, τις δουλειές, τις γειτονιές μας. Δεσμευόμαστε παράλληλα, να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, που συνιστά βόμβα στα θεμέλια του Έθνους. Εστιάζουμε στη στήριξη των ασθενέστερων, την ανακούφιση της μεσαίας τάξης, τη ενίσχυση της οικογένειας, την αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ. Διατηρούμε τα κοινωνικά επιδόματα που χορηγούνται σήμερα και σχεδιάζουμε την επέκτασή τους. Αυξάνουμε τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και επεκτείνουμε το επίδομα στους μακροχρόνια ανέργους. Αυξάνουμε το αφορολόγητο ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών κάθε οικογένειας. Χορηγούμε εφάπαξ επίδομα στις οικογένειες για κάθε παιδί που φέρνουν στον κόσμο. Διασφαλίζουμε, με οικονομική ενίσχυση, την πρόσβαση όλων των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς. Με μια κουβέντα: Εφαρμόζουμε πολιτικές που αποδεικνύουν στην πράξη ότι δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία σε κανένα.