Την αποφράδα μέρα του δυστυχήματος με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ θυμήθηκε ο Σταύρος Καλαφάτης

«Έφυγα αμέσως. Στις 6 η ώρα ήμουν στον τόπο του δυστυχήματος. Ανέλαβα το θλιβερό έργο να διεκπεραιώσω τα αναγκαία: Ασθενοφόρα, μετακίνηση των τραυματισμένων στα νοσοκομεία… Να δω από πρώτο χέρι το κακό που είχε βρει την οικογένεια του ΠΑΟΚ… Είναι, πράγματι, θλιβερό».

Με αυτά τα λόγια και φανερά συγκινημένος, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, θυμήθηκε, σήμερα, προσκεκλημένος του Δημήτρη Κανελλάκη στο Ράδιο Μετρόπολις, την τραγική μέρα πριν 19 χρόνια, όταν έξι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έβρισκαν φρικτό θάνατο, θύματα ενός τροχαίου που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Όπως είπε, γνωστός φίλαθλος του ΠΑΟΚ, μέλος συνδέσμου, του είχε τηλεφωνήσει για να του μεταφέρει το μαύρο μαντάτο κι εκείνος, ως στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ξημερώματα έσπευσε στον τόπο του δυστυχήματος. Είναι μια αποφράδα ημέρα. Πέρασαν 19 χρόνια από εκείνη την εφιαλτική νύχτα.

«Έκλαιγε και κλαίει όλη η Ελλάδα», συνέχισε. «Θυμάμαι σαν τώρα την ημέρα της κηδείας. Εκείνη την εκκωφαντική σιωπή. Παιδιά 20, 22 χρόνων, όλα από λαϊκές συνοικίες, όπως λαϊκό είναι και το στίγμα αυτής της ιστορικής ομάδας, εντελώς άδοξα πλήρωσαν με τη ζωή τους την αγάπη τους για την ομάδα. Το βασικό ήταν ότι η νεολαία έχασε έξι βλαστάρια. Είναι σημαδιακή ημέρα. Είχε κι άλλες απώλειες η οικογένεια του ΠΑΟΚ, όπως με τον αδικοχαμένο Παναγιώτη Κατσούρη και άλλα παιδιά. Νομίζω, όμως, ότι αυτή η μέρα είναι σημαδιακή και οφείλουμε –κι εμείς κι εσείς- να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τις οικογένειες αυτών των παιδιών».

Κι ο κ. Καλαφάτης τόνισε: «Το σίγουρο είναι ότι δε θα σβήσουν ποτέ αυτές οι στιγμές από τη μνήμη μου. Φθάνεις στο σημείο να αναρωτηθείς αν αξίζει μια νίκη, ή μια ήττα, μπροστά σε μια ανθρώπινη ζωή».

Τέλος, για το θέμα του γηπέδου του ΠΑΟΚ, για το οποίο έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, είπε ότι, ως τώρα, η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει τη σχετική τροπολογία που θα βοηθούσε την επένδυση και ανακοίνωσε ότι, αν ως τις αρχές της επόμενης βδομάδας δεν υπάρξει απάντηση, θα προχωρήσει στην κατάθεση επίκαιρης ερώτησης, για την απάντηση της οποίας οφείλει ο αρμόδιος υπουργός να παραβρεθεί στη Βουλή για να απαντήσει. «Θα το κλιμακώσω. Δε θέλω να πιστεύω ότι ήταν πυροτέχνημα, παρότι είμαι στην αντιπολίτευση. Το κάνω για να πιέσω για κάτι που θα βοηθήσει όχι μόνον τον ΠΑΟΚ αλλά και την πόλη», κατέληξε.