Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη

«Ο πρωθυπουργός, με τον ερχομό του στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, αλλάζει τακτική για το υπερπλεόνασμα. Σχεδιάζει να το μοιράσει πριν αρχίσει ο νέος χρόνος. Έτσι, ώστε, αφενός να εκβιάσει εκείνους που φτωχοποίησε η πολιτική του και αφετέρου να δυσκολέψει το έργο της επόμενης κυβέρνησης. Όμως, το αγώι ξυπνά τον αγωγιάτη. Όλοι θυμούμαστε πως με το δήθεν “πρόγραμμα Θεσσαλονίκης” υποσχέθηκε παροχές 12 δισ. και επέβαλε φόρους και περικοπές 14,5 δισ. Δεν δίστασε να υπόσχεται τα πάντα την ώρα που ερχόταν στην εξουσία, θα διστάσει τώρα που φεύγει; Γιατί, λοιπόν, να τον πιστέψουν οι Έλληνες; Επειδή είπε πως είχε αυταπάτες; Επειδή κάθε φορά που τους θυμίζουμε τις υποσχέσεις που αθέτησαν, μας λένε “περσυνά ξινά σταφύλια”»;

Αυτό υπογραμμίζει σε σημερινή (Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018) συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρτίας, Σταύρος Καλαφάτης, σε ερώτηση για την άνοδο του κ. Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ.

Σε ερώτηση για το θέμα της συμφωνίας με τα Σκόπια, τονίζει: «Είναι φυσικό να δηλώνουν ικανοποίηση οι σύμμαχοι γιατί τα Σκόπια έχουν πάρει πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Η πρόσκληση ωστόσο αυτή βασίζεται σε μια συμφωνία, που ακρωτηριάζει τα δίκαιά μας. Και είναι κατάντημα για τον ΣΥΡΙΖΑ να επικαλείται ως δική του δικαίωση την ικανοποίηση τρίτων. Πολύ περισσότερο όταν ήδη αποδεικνύεται πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν αντιμετωπίζει, αλλά εκτρέφει τον εθνικισμό των γειτόνων μας. Ο Ζάεφ διακηρύσσει πως προχωρά στην ευρωπαϊκή “Μακεδονία”, ο Ντιμιτρόφ τονίζει στο Ευρωκοινοβούλιο ότι αναγνωρίζονται σαν “Μακεδόνες” που μιλούν τη “μακεδονική” γλώσσα και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σωπαίνουν σαν ντελιβεράδες ξένων επιδιώξεων. Εμείς -το είπε ξεκάθαρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης- δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την κύρωση της συμφωνίας αυτής ούτε ως αντιπολίτευση ούτε ως κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όμως, έχει προαναγγείλει, εδώ και καιρό, αποστασία αντιπολιτευόμενων βουλευτών έτοιμων να στηρίξουν το κυβερνητικό έγκλημα. Εάν συμβεί και αυτό, τα Σκόπια θα μπουν στο ΝΑΤΟ, με όχημα μια απαράδεκτη συμφωνία, και η Ελλάδα θα χάσει οριστικά το τελευταίο διαπραγματευτικό όπλο της. Γι΄ αυτό ακριβώς οι Έλληνες και πρώτοι από όλους οι Μακεδόνες ζητούμε εκλογές αύριο το πρωί. Πριν ολοκληρωθεί το έγκλημα των Πρεσπών και πριν βρει την πατρίδα μας άλλο κακό».

Τέλος, για το θέμα του ανασχηματισμού και του κυβερνητικού –υποτιθέμενου- πολιτικού ανοίγματος, τονίζει ότι άσχετα με την αλλαγή θέσεων σε υπουργεία, τα Μνημόνια συνεχίζονται και προσθέτει: «Ποιος ανασχηματισμός, ποια επανεκκίνηση και ποια νέα δεδομένα. Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Άνοιγμα σε άλλους πολιτικούς χώρους δεν γίνεται όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, την ίδια ακριβώς στιγμή, απεργάζεται μέτωπα συγκρούσεων και σηκώνει φλάμπουρα φανατισμού, πόλωσης και διχασμού».

 

Μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη με κλικ εδώ.