Το κράτος σύμμαχος και όχι αντίπαλος του πολίτη

«Σε ένα κράτος με χρόνιες παθογένειες, σε ένα κράτος που οι πολίτες λένε ότι «αυτό δεν είναι κράτος», χρειάζεται πρώτα από όλα πολιτική ηγεσία, χρειάζεται Κυβέρνηση ικανή και αποφασισμένη να τολμήσει βαθιές τομές και ριζικές μεταρρυθμίσεις. Με βαθειά συναίσθηση ευθύνης βεβαιώνω ότι η ηγεσία αυτή, υπάρχει σήμερα. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύουμε στην πράξη ότι έχουμε και όραμα και σχέδιο για το Κράτος», τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε χαιρετισμό του στην ημερίδα γνωστού εκπαιδευτικού ομίλου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση: Ο ρόλος της Ηγεσίας».

Και συμπλήρωσε «Εργαζόμαστε για να γίνει επιτέλους το κράτος σύμμαχος και όχι αντίπαλος του πολίτη. Να γίνει αρωγός και όχι χειραγωγός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Να υπάρχει εκεί που χρειάζεται και να μην περισσεύει εκεί που δεν έχει λόγο ύπαρξης. Εργαζόμαστε για ένα Κράτος αποτελεσματικό στις υποχρεώσεις του. Να μην καθυστερεί και να μην αναβάλλει». Αναφερόμενος στον νόμο για το Επιτελικό Κράτος ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. επισήμανε ότι «άνοιξε ήδη το δρόμο. Έβαλε γερά θεμέλια, όχι μόνο από-κομματικοποίηση, αλλά και από-πολιτικοποίηση της διοίκησης. Μεταφέρθηκε η υπογραφή διοικητικών πράξεων από τον Υπουργό στους γενικούς διευθυντές. Θεσπίστηκαν θέσεις υπηρεσιακών Γενικών Γραμματέων που θα προέρχονται από δημόσιους υπαλλήλους, θα επιλέγονται από το ΑΣΕΠ και θα έχουν την δυνατότητα τελικής υπογραφής για τα θέματα ευθύνης τους. Αξιοποιούνται οι δυνατότητες της ψηφιακής εποχής που μας πάνε στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση»

«Η Κεντρική Διοίκηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση επωμίζονται δύσκολο έργο για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την εξυπηρέτηση του πολίτη, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την προστασία των κοινών αγαθών» υπογράμμισε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης τονίζοντας «Η κυβέρνηση απέδειξε από την πρώτη στιγμή ότι διαθέτει ισχυρή πολιτική βούληση. Το ίδιο και οι πιο πολλοί αιρετοί της Αυτοδιοίκησης. Και οι δημόσιοι λειτουργοί που ξεχωρίζουν για το φιλότιμο και τη βούληση προσφοράς. Ας συνεχίσουμε. λοιπόν, ακόμη πιο γρήγορα, ακόμη πιο ψηλά. Ενθαρρύνοντας εμπνευσμένες ηγεσίες σε κάθε γρανάζι, σε κάθε επίπεδο, σε κάθε δομή της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» ανέφερε ο κ. Καλαφάτης.