Έτοιμοι και αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί

«Η  Ελλάδα είναι έτοιμη, ικανή και αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των εθνικών μας δικαίων. Αυτή είναι η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Και η απόφαση αυτή εφαρμόζεται με ενθουσιασμό από εκείνους που τάχθηκαν να φυλάνε Θερμοπύλες και στηρίζεται από τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων», επισημαίνει ο Σταύρος Καλαφάτης, Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης σε άρθρο που ανάρτησε σήμερα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

 Ο κ. Καλαφάτης αναφέρεται στις επιχειρήσεις εισβολής χιλιάδων μουσουλμάνων που έστησε η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδος οι οποίες αποκρούστηκαν από τη χώρα μας με τρόπο που αιφνιδίασε συναντώντας, για πρώτη φορά την άμεση αντίδραση της Ευρώπης. Και τονίζει χαρακτηριστικά «Είναι πλέον πασιφανές πως η απάντηση που παίρνει στον Έβρο ο Ταγίπ Ερντογάν προστίθεται στις αλλεπάλληλες ήττες που υπέστη το τελευταίο διάστημα».

Το πλήρες κείμενο του άρθρου έχει ως εξής:

Ο Σουλτάνος έπαιξε κι’ έχασε. Η επιχείρηση εισβολής χιλιάδων μουσουλμάνων, που έστησε σε βάρος της Ελλάδας, η ασύμμετρη απειλή στα ανατολικά σύνορά μας, που πήρε τη μορφή επιβουλής του εθνικού μας εδάφους αποκρούστηκε με τρόπο που τον αιφνιδίασε. Πρόσκρουσε στην αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνοφυλακής, αλλά και στη στήριξη της πλειονότητας των Ελλήνων. Συνάντησε, για πρώτη φορά, και την άμεση αντίδραση της Ευρώπης, η ηγεσία της οποίας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού και έστειλε από τον Έβρο ξεκάθαρα μηνύματα προς τη γείτονα. Και πήρε, αμέσως μετά -στα Συμβούλια Εσωτερικών και Εξωτερικών Υποθέσεων- αποφάσεις στήριξης της Ελλάδας και καταδίκης της τουρκικής απόπειρας.

Βεβαίως κανένας δεν μπορεί να εμπιστεύεται τη δήλωση Ερντογάν ότι η τουρκική ακτοφυλακή θα απαγορεύει πλέον την κίνηση μεταναστών από τα παράλια της χώρας του στα ελληνικά νησιά. Η μόνη αξία της έγκειται στην έμπρακτη ομολογία του ότι μέχρι τώρα διέπραττε το ακριβώς αντίθετο. Άλλωστε, ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών έσπευσε να δηλώσει πως τα όσα έγιναν στον Έβρο είναι μόνο η αρχή. Και την ίδια στιγμή, τα όσα εξακολουθούσαν να συμβαίνουν αποκάλυπταν ακόμη πιο ξεκάθαρα την πραγματική διάστασή τους. Στήνονταν, ήδη, στην αντίπερα όχθη καταυλισμοί μεταναστών, ξυλοκοπούνταν όσοι αποφάσιζαν να εγκαταλείψουν τα σύνορα, γινόταν μαζική ρίψη χημικών εναντίον των Ελλήνων φρουρών και  επιστρατεύονταν στρατιωτικό θωρακισμένο όχημα στην προσπάθεια να ρίξουν το φράκτη.

Είναι πλέον πασιφανές πως η απάντηση που παίρνει στον Έβρο  ο Ταγίπ Ερντογάν προστίθεται στις αλλεπάλληλες ήττες που υπέστη το τελευταίο διάστημα. Περιήλθε σε φρικτή θέση στο Ιντλίμπ. Απέτυχε παταγωδώς στην απόπειρά του να στρέψει αλλού την προσοχή των μαζών και να εκβιάσει ταυτόχρονα το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και την Ελλάδα. Αναγκάστηκε σε οδυνηρό συμβιβασμό στη Μόσχα. Και όλα αυτά, σε συνδυασμό με την αρνητική πορεία της τουρκικής οικονομίας και την κατάρρευση της απήχησής του στο εσωτερικό, καθιστούν ακόμη πιο απρόβλεπτες τις κινήσεις του. Άλλωστε, η πολιτική του διαμορφώνεται από τη σύγκρουση φοβίας και θράσους. Και από την έκβαση αυτής της σύγκρουσης θα εξαρτηθεί η συνέχεια.

Δεν μπορεί, λοιπόν, να προεξοφλείται τίποτα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως θα καταλαγιάσουν οι εξ ανατολών προκλήσεις. Δεν αποκλείονται ούτε νέα κύματα μεταναστών στον Έβρο ή τα νησιά, ούτε νέες απόπειρες τετελεσμένων στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο. Μπορούμε, όμως, να είμαστε σίγουροι πως η Ελλάδα είναι έτοιμη, ικανή και αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των εθνικών μας δικαίων. Αυτή είναι η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Και η απόφαση αυτή εφαρμόζεται με ενθουσιασμό από εκείνους που τάχθηκαν να φυλάνε Θερμοπύλες και στηρίζεται από τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων.