«Το μέλλον είναι παρόν και μας προκαλεί»

«Στόχος του 13ου Συνεδρίου μας είναι να ακουστεί η φωνή της βάσης, να σφυρηλατηθούν οι δεσμοί του κόμματος με την κοινωνία και να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας για το όραμα, το σχέδιο και το πρόγραμμα που βάλαμε μπρος με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στυλοβάτη σύσσωμη την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα», τονίζει ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε άρθρο του στο lykavitos.gr

«Διαμορφώνουμε, μαζί με τους πολίτες, νέες πολιτικές για το περιβάλλον και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγή, για το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, για την ανάπτυξη και προσέλκυση νέων επενδύσεων που φέρνουν νέες δουλειές, για την  αποτροπή του brain-drain και τη διασφάλιση συνθηκών που θα φέρουν πίσω τα παιδιά μας που έφυγαν, για τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα και τις απαιτήσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης» τονίζει ο κ. Καλαφάτης ο οποίος σημειώνει ότι «Οφείλουμε τώρα, χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση, να διεκδικήσουμε το έδαφος που χάσαμε στα χρόνια της κρίσης, να απαλλάξουμε τη χώρα από τις παθογένειες του χθες και να βάλουμε τα θεμέλια ώστε να διασφαλίσουμε καλύτερες μέρες για όλους τους Έλληνες».

Το πλήρες κείμενο του άρθρου έχει ως εξής:

Το δρόμο για τις πολιτικές που απαιτεί το σήμερα και το αύριο επιχειρεί να αναδείξει η Νέα Δημοκρατία στο 13ο Συνέδριό της. Με το σύνθημα «το μέλλον αρχίζει τώρα» θέλουμε να επισημάνουμε πως το μέλλον είναι ήδη παρόν και μας προκαλεί. Πως οφείλουμε τώρα, χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση, να διεκδικήσουμε το έδαφος που χάσαμε στα χρόνια της κρίσης, να απαλλάξουμε τη χώρα από τις παθογένειες του χθες και να βάλουμε τα θεμέλια ώστε να διασφαλίσουμε καλύτερες μέρες για όλους τους Έλληνες. Εστιάζουμε σε δύο θεματικές ενότητες. Στην εθνική αυτοπεποίθηση που μας δίνει τη δυνατότητα να κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον λαϊκισμό. Και στην πολιτική για τους πολίτες. Στις απαντήσεις, δηλαδή που οφείλουμε να δώσουμε απέναντι στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας. Και οι προκλήσεις αυτές είναι πολλές και πολύ σοβαρές.

Αποτελεί, ήδη, κοινή πεποίθηση ότι η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της και την εμπιστοσύνη των αγορών. Τα επιτόκια δανεισμού καταγράφουν ιστορικά χαμηλά, το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται σταθερά και η οικονομία αναθερμαίνεται. Μειώνονται φόροι και ασφαλιστικές εισφορές για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις και ενισχύεται η κοινωνική στήριξη. Θωρακίζεται η ασφάλεια των πολιτών και βελτιώνονται οι υπηρεσίες Παιδείας και Υγείας με προσλήψεις αστυνομικού, εκπαιδευτικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η Ελλάδα  ανακτά  τη χαμένη εθνική της αυτοπεποίθηση. Οι Έλληνες ανακτούμε σταδιακά τις προσδοκίες και την αισιοδοξία, που χάσαμε.

Η Νέα Δημοκρατία, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές του κόμματος αφουγκραζόμαστε τη φωνή της κοινωνίας και διαμορφώνουμε συλλογικά ριζοσπαστικές απαντήσεις στα ζητήματα που ήδη απασχολούν τους πολίτες, αλλά και στις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος, που ήδη κτυπούν την πόρτα μας. Διαμορφώνουμε, μαζί με τους πολίτες, νέες πολιτικές για το περιβάλλον και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγή, για το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, για την ανάπτυξη και προσέλκυση νέων επενδύσεων που φέρνουν νέες δουλειές, για την  αποτροπή του brain-drain και τη διασφάλιση συνθηκών που θα φέρουν πίσω τα παιδιά μας που έφυγαν, για τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα και τις απαιτήσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.

Στόχος του 13ου Συνεδρίου μας είναι να ακουστεί η φωνή της βάσης, να σφυρηλατηθούν οι δεσμοί του κόμματος με την κοινωνία και να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας για το όραμα, το σχέδιο και το πρόγραμμα που βάλαμε μπρος με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στυλοβάτη σύσσωμη την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Ενώνουμε δυνάμεις και εργαζόμαστε εντατικά, πιστοί στις αρχές και τις αξίες της ιδρυτικής μας διακήρυξης, με σύνεση και συναίσθηση ευθύνης, με μέτρο και μετριοπάθεια ώστε η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να κερδίσει σήμερα τη μάχη του αύριο. Για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Για μας και τα παιδιά μας.

https://www.lykavitos.gr/to-mellon-einai-paron-kai-mas-prokalei/