Το σχέδιο αναζωογόνησης για την περιοχή Παπάφη και ΥΦΑΝΕΤ.

«Σχολεία και αναξιοποίητες κτιριακές εγκαταστάσεις, μπορούν να αποτελέσουν πυρήνες αναζωογόνησης της καθημερινής ζωής σε κάθε γειτονιά της πόλης», τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης στη διάρκεια της σημερινής του περιήγησης στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου.

Ειδικά για τις γειτονιές της περιοχής Παπάφη – Καρακάση – Υφανέτ, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει», συνομιλώντας με περιοίκους, έκανε λόγο για ένα σχέδιο ουσιαστικής ανασυγκρότησης της περιοχής, με συγκριμένες παρεμβάσεις:

• Διαμόρφωση εισόδου σχολικού συγκροτήματος οδού Παπάφη-Καρακάση και κατασκευή ευρύτατου σχολικού δακτυλίου για την καθημερινή ασφαλή προσέλευση των 1.500 μαθητών που στεγάζονται σε αυτό.
• Αποκατάσταση και αξιοποίηση του κενού τριώροφου διδακτηρίου της οδού Μητσάκη.
• Επιτάχυνση των διαδικασιών για την επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος του Βρεφοκομείου του Αγίου Στυλιανού και ανάπλαση του συγκροτήματος
• Διεκδίκηση παραχώρησης του εργοστασίου ΥΦΑΝΕΤ από το Υπουργείο Πολιτισμού και αξιοποίησή του για πολιτιστικές χρήσης αναζωογόνησης της περιοχής.
• Ανάπλαση εσωτερικού οδικού δικτύου και κοινοχρήστων χώρων του «μεγάλου» οικοδομικού τετραγώνου Κλεάνθους-Ανατολικής Θράκης-Μπότσαρη- Παπάφη.
• Διευθέτηση του ζητήματος της λαϊκής αγοράς της περιοχής, για τη μείωση της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης.

«Δημιουργούμε με αναπλάσεις και ήπιες παρεμβάσεις σε επίπεδο γειτονιάς ένα δίκτυο μικρών δημόσιων χώρων, που κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητα όλων μας, με οργάνωση και ευταξία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες», τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης. «Δυστυχώς η δημοτική αρχή έχει ξεχάσει τις γειτονιές της πόλης. Δεν έχει σχέδιο, δε συζητά με τους πολίτες, οι οποίοι όμως, έχουν ανάγκες. Ο Δήμος οφείλει να σταθεί δίπλα τους, να δώσει ανάσες στην καθημερινότητά τους».

 

 

5 ΠΑΠΑΦΗ ΣΧΟΛΕΙΟ 1 5 ΠΑΠΑΦΗ ΣΧΟΛΕΙΟ2 ΠΡΙΝ 5 ΠΑΠΑΦΗ ΣΧΟΛΕΙΟ1 ΠΡΙΝ 5 ΠΑΠΑΦΗ ΣΧΟΛΕΙΟ 2