Πρόγραμμα ΕΝΤΑΞΕΙ: Ο Σταύρος Καλαφάτης για τις ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ της Θεσσαλονίκης

Στους στόχους των παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στην ενότητα “Γειτονιές”, αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, παρουσιάζοντας το συνολικό πρόγραμμα του συνδυασμού “Εντάξει”!

Πρόκειται για ένα σύνολο παρεμβάσεων, μέρος των οποίων παρουσίασε ο Σταύρος Καλαφάτης σταδιακά, περπατώντας στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης και συνομιλώντας με περιοίκους και επαγγελματίες, στη διάρκεια του περασμένου μήνα.

Περιλαμβάνει αναπλάσεις και ήπιες παρεμβάσεις σε ένα δίκτυο μικρών δημόσιων χώρων, πυρήνων ενδιαφέροντος που συνδέονται μεταξύ τους με ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους με στόχο τη βελτίωση όλου του φάσματος της καθημερινότητας, την τόνωση της κοινωνικής συνοχής και την αύξηση της εμπορικότητας.

«Με το σχολείο ή την τοπική πλατεία στο επίκεντρο, η γειτονιά μπορεί και πάλι να αποτελέσει πυρήνα ανασύνταξης του κοινωνικού ιστού», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Καλαφάτης. «Θέλουμε, κάθε γειτονιά να ανταποκρίνεται –έστω σε μικρότερη κλίμακα- στις προδιαγραφές των σύγχρονων αστικών κέντρων.  Από τον παιδικό-βρεφονηπιακό σταθμό έως το κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, από το δημοτικό χώρο άθλησης έως το τοπικό πάρκο και από την τοπική αγορά έως τους σταθμούς αυτοκινήτων που μπορούν να δημιουργηθούν σε δημοτικά οικόπεδα, υπάρχει ευρύ πεδίο εξυπηρετήσεων που είναι ευθύνη του Δήμου να παρέχει στους πολίτες. Ξέρουμε πώς να το κάνουμε! Είμαστε έτοιμοι να το πετύχουμε!»

Δείτε περισσότερα στο VIDEO που ακολουθεί