Το υστέρημα του αστυνομικού κρατά όρθιο το Σώμα στη Θεσσαλονίκη!

Νέα ερώτηση, στη Βουλή, προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κατέθεσε, σήμερα, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με τις ελλείψεις, ακόμη και σε ρουχισμό και άλλα υλικά, των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο κ. Καλαφάτης δήλωσε τα εξής:

 

«Αστυνομικοί υπάλληλοι πληρώνουν, από την τσέπη τους, τον υπηρεσιακό ρουχισμό και τον εξοπλισμό τους, όπως άρβυλα, μπότες, γάντια ή δερμάτινα μπουφάν για τους δικυκλιστές. Το φιλότιμο και η αίσθηση του καθήκοντος αναπληρώνει τα κενά των οργανικών θέσεων. Το υστέρημα του απλού αστυνομικού είναι αυτό που συντηρεί πεπαλαιωμένα οχήματα και φθαρμένο εξοπλισμό. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες, είναι αυτοί που κρατούν όρθιο το Σώμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση να φέρεται, με αυτόν τον τρόπο, στους ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να δώσουν και τη ζωή τους, για την ασφάλεια των πολιτών».

 

 

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

 

ΘΕΜΑ:«Μεγάλες ελλείψεις στο βασικό εξοπλισμό του προσωπικού της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη»

 

Πέραν των δυσεπίλυτων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, σύμφωνα με καταγγελίες και αναφορές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μαστίζεται και από βασικές ελλείψεις σε υπηρεσιακές στολές και συναφή είδη.

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι αναγκάζονται με δικές τους δαπάνες να συντηρούν και να αποκαθιστούν τις φθορές στον υπηρεσιακό ρουχισμό και τον λοιπό εξοπλισμό τους ή να αγοράζουν οι ίδιοι από την τσέπη τους τις στολές, τις μπότες, τα γάντια τους κλπ όπως συμβαίνει με τους περισσότερους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες της υπηρεσίας τους.

Είναι αυταπόδεικτο πλέον πως το φιλότιμο και η αίσθηση του καθήκοντος που αναπληρώνει τα κενά των οργανικών θέσεων και το υστέρημα του απλού αστυνομικού που συντηρεί πεπαλαιωμένα οχήματα και φθαρμένο εξοπλισμό, είναι αυτά που κρατούν όρθιο το Σώμα στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση αρνείται συστηματικά να ασχοληθεί με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα του προσωπικού της Γ.Α.Δ.Θ. και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί εις βάρος αυτού αλλά και της δημόσιας ασφάλειας κατ’ επέκταση.

 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός

 

  1. Προτίθεστε να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες ώστε άμεσα να επιλυθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις που παρατηρούνται στον στοιχειώδη και καθημερινό υλικό εξοπλισμό που χρειάζεται το προσωπικό της αστυνομίας;
  2. Για ποιο λόγο καθυστερεί η χορήγηση στολών, δεδομένου ότι,  ήδη από τις αρχές του 2016, έπρεπε βάσει συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης αυτό να πραγματοποιηθεί;

 

Αθήνα, 07/09/2018

 

Σταύρος Καλαφάτης