Σαν να επιστρέφει ο δολοφόνος στον τόπο του εγκλήματος

«Υπάρχει μια πολύ αρνητική προδιάθεση στον κόσμο της Θεσσαλονίκης απέναντι στον Πρωθυπουργό. Νιώθουμε σαν να επιστρέφει ο δολοφόνος στον τόπο του εγκλήματος. Ας μην ξεχνάμε ότι η Θεσσαλονίκη στοιχειώνει τον κ. Τσίπρα», τόνισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη στο ΘΕΜΑ radio 104,6, σχολιάζοντας την επικείμενη άνοδο του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και τις αναμενόμενες εξαγγελίες.

 

«Ας θυμηθούμε ότι από εδώ εξήγγειλε πριν λίγα χρόνια το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» όπου υπόσχονταν παροχές και τελικά έλαβε επιπλέον μέτρα 14,5 δις ευρώ. Την επόμενη χρονιά ήρθε και μιλούσε για ένα «παράλληλο πρόγραμμα», από το οποίο πάλι δεν έγινε τίποτε. Αλλά ακόμη και πέρυσι, θυμίζω, μας είχε μιλήσει στη ΔΕΘ για επενδύσεις, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, για ρυθμό ανάπτυξης 2,6% και φτάνουμε στο 1,4%, έλεγε ότι θα σταματήσει η ομηρία των συμβασιούχων και αυτοί αυξήθηκαν κατά 25%. Όταν ήθελε να ανέβει στην εξουσία υποσχέθηκε τα πάντα και τα αντίθετά τους στον κόσμο της Θεσσαλονίκης και σε όλους τους Έλληνες. Φανταστείτε τώρα που βλέπει ότι βρίσκεται σε αποδρομή, τώρα που βλέπει ότι το τέλος του έρχεται, τί πρόκειται να πει, τί πρόκειται να εξαγγείλει, τί παροχολογία θα ακούσουμε. Νιώθω όμως ότι πλέον το ακροατήριο «δεν μασάει», τόνισε.

 

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται για το Σκοπιανό, σημείωσε ότι «με τον τρόπο που χειρίστηκε αυτό το μεγάλο εθνικό θέμα ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κοτζιάς και η κυβέρνηση, προσβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό το εθνικό αίσθημα, τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Και με το να χλευάζει την μισή και παραπάνω χώρα, σχεδόν το 70% των πολιτών, οι οποίοι δεν δέχονται ότι είναι καλή η συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, νιώθω ότι τους προσβάλει βάναυσα».

 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «συζητούμε με τους πολίτες στις περιοδείες που κάνει η ΝΔ αυτές τις ημέρες σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, επισκεπτόμενοι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να δώσουμε το μήνυμα ως ΝΔ ότι η επόμενη μέρα θα στηριχθεί στον άνθρωπο της δημιουργίας, στον ιδιωτικό τομέα, στην μικρομεσαία επιχείρηση, στον άνθρωπο της παραγωγής. Ενώ όμως μας ακούει για την οικονομία, τους απασχολεί ιδιαίτερα το Σκοπιανό. Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι πολύ σημαντικό για τους πολίτες στη Μακεδονία. Στις περιοδείες που κάνουμε αυτές τις ημέρες, συζητάμε για θέματα οικονομίας, αλλά ο κόσμος γυρνά πάντα την κουβέντα στο Σκοπιανό.»

 

«Το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ θα έχουμε έναν Πρωθυπουργό εντός κύκλου προστασίας αλλά εκτός τόπου και χρόνου», κατέληξε χαρακτηριστικά.