Τουλάχιστον, ας μειωθεί ο φόρος του αίματος!

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η Κυβέρνηση, ούτε σε άλλους μπορεί να μεταφέρει τις ευθύνες της, ούτε τις αυταπάτες του πρωθυπουργού μπορεί να επικαλείται, για την αδράνειά της μπροστά στο φόρο αίματος, που καταβάλλουμε ετησίως ως λαός στα τροχαία δυστυχήματα.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αποκλειστικά υπόλογη γιατί δεν εφαρμόζει την ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική που, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Οδική Ασφάλεια (European Road Safety Observatory), ήδη φέρνει σημαντικά αποτελέσματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όταν σε θνησιμότητα είμαστε στη χειρότερη θέση ανάμεσα στις παλιές χώρες της Ε.Ε. και το 70%, αφορά σε παιδιά και νέους ηλικίας έως 29 ετών, δεν υπάρχει ούτε μνημόνιο, ούτε ιδεοληψία, που να δικαιολογεί αυτήν την ολιγωρία.

Μόνο η ανικανότητα και η αδιαφορία μένουν ως εξηγήσεις, για το γεγονός, πως αυτή είναι η μόνη Κυβέρνηση που δεν έχει καν συστήσει Διυπουργική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, όπως προβλέπεται στο σχέδιο για την επίτευξη του στόχου μείωσης των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στην Ευρώπη κατά 50% από το 2010 ως το 2020.

Η Κυβέρνηση, που μόνο να αυξάνει φόρους ξέρει, ας εργαστεί τουλάχιστον για να μειωθεί ο φόρος του αίματος στους ελληνικούς δρόμους».