“Εθνική στρατηγική επιλογή, μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα μιας ισχυρής Ευρώπης!”

Με αφορμή του εορτασμού της ημέρας της ΕΥΡΩΠΗΣ, ο τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α΄Περιφέρειας Θεσσαλονίκης  Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε τα εξής:

«Ο εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης βρίσκει την ευρωπαϊκή “οικογένεια” να δοκιμάζεται σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την ασφάλεια, τη μετανάστευση, την οικονομία, τον λαϊκισμό.

Στην Ελλάδα, η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δυστυχώς αποδυναμώνει τη συμμετοχή μας στο σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. (ευρώ και Σένγκεν). Η συνεχής αμφισβήτηση του τρόπου λειτουργίας της Ευρωζώνης, η σωρεία λαθών στο προσφυγικό, η λαϊκίστικη ρητορική που συστηματικά χρησιμοποιεί, έχουν κλονίσει την πίστη πολλών Ελλήνων στο ίδιο το όραμα της Ε.Ε. Παράλληλα, ενισχύει την εικόνα μιας αναξιόπιστης κυβέρνησης και απέναντι στους εταίρους μας.

Η ΝΔ, ως κατεξοχήν φιλοευρωπαϊκό κόμμα, πίστευε και πιστεύει σε μια Ευρώπη που κινείται προς τα εμπρός. Σε μια Ευρώπη που μπορεί να αποτελεί ασπίδα έναντι κινδύνων, αλλά και στήριγμα των μελών της σε δυσκολίες. Πιστεύουμε σε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη όπου χρειάζεται.

Για τη Ν.Δ. η  εθνική στρατηγική επιλογή για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα μιας ισχυρής Ευρώπης παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ. Η σφυρηλάτηση αυτής της σχέσης, με στόχο την ευημερία, είναι ένας δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει μόνο μια κυβέρνηση με αυθεντικό φιλοευρωπαϊκό πρόσημο, μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.»