Βαριές οι συνέπειες από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Εάν η συμφωνία κυρωθεί από την ελληνική Βουλή, οι συνέπειες θα είναι βαριές» τονίζει ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Βίβιαν Μπενέκου στην εφημερίδα Espresso. Και προσθέτει ότι στη Μακεδονία «είμαστε εξοργισμένοι για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, αυτό το τέρας της Λίμνης, που παραχωρεί στους Σκοπιανούς όλα όσα ζητούσαν έως τώρα, αλλά δεν τα δεχόταν καμιά άλλη κυβέρνηση».

 

Σημειώνει ότι «ήδη οι Σκοπιανοί τσιμεντώνουν όσα απέσπασαν από τους κ. Τσίπρα και Καμμένο και ο χρόνος κυλά σε βάρος μας. Γι’ αυτό ζητούμε εκλογές, αύριο το πρωί. Έτσι ώστε μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία να απορρίψει τη συμφωνία και να επιβάλει μια νέα διαπραγμάτευση από την αρχή. Πέρα, άλλωστε, από το σύνθετο όνομα ο κ. Τσίπρας κατέληξε στο παγκοσμίως μοναδικό παράδοξο αλλιώτικα να ονομάζεται το κράτος και αλλιώτικα οι πολίτες του. Δέχτηκε να ονομάζονται «Μακεδόνες» που μιλούν τη «μακεδονική γλώσσα». Δέχτηκε να μην ισχύει το erga omnes. Δέχτηκε να μπουν τα ελληνικά προϊόντα με μακεδονική επωνυμία στην κρίση διεθνούς ομάδας. Δέχτηκε να ελεγχθούν και τα βιβλία μας, για αλυτρωτικές αναφορές, από κοινή επιτροπή, στην οποία οι εκπρόσωποι των Σκοπιανών ζητούν ήδη να κάνουμε αλλαγές. Έδωσε στα Σκόπια ακόμη και δικαιώματα στην ελληνική ΑΟΖ, πράγμα που δεν έκανε καμιά άλλη χώρα. Και ρωτώ: Όταν ο κ. Ζάεφ λέει τώρα πως υπάρχει μόνο μια Μακεδονία και ότι αυτή είναι η δική τους, όταν κομπάζει πως κανένας πια δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως είναι «Μακεδόνες» που μιλούν τη «μακεδονική γλώσσα», τι θα κάνει αύριο αυτός ή κάποιος άλλος, εάν κυρωθεί η συμφωνία και μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ; Μήπως αύριο εγείρουν και ζήτημα μειονότητας; Μην κάνουμε λάθος, λοιπόν: Η Συμφωνία της Λίμνης είναι σαθρή. Δεν σταματά, αλλά απελευθερώνει το τζίνι του αλυτρωτισμού».

 

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δυναμική της ΝΔ σημειώνει ότι «πάνω από το 70% των πολιτών πιστεύουν ότι νικητής στις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι η Ν.Δ. και ο Κ. Μητσοτάκης. Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι διψήφια και τα ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως είμαστε στα όρια της αυτοδυναμίας. Εκ του αποτελέσματος, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Ο κ. Τσίπρας το ξέρει και προσπαθεί να πολώσει, να φανατίσει, να διχάσει. Προσπαθεί να εξαπατήσει άλλη μια φορά, τάζοντας διορισμούς και εικοσάρικα. Αλλά και να κάψει, φεύγοντας, τα σπαρτά, να γκρεμίσει τις γέφυρες και να αφήσει πίσω του χάος. Μεθοδεύει την πιο άγρια προεκλογική περίοδο που γνώρισε η χώρα στη μεταπολιτευτική ιστορία της».