Ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας η άμεση προτεραιότητά μας

«Ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και στήριξη του υγιούς επιχειρείν με τη μείωση της φορολογίας είναι τα δικά μας προτάγματα», υπογράμμισε  ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του  στο Real FM Θεσσαλονίκης.

Αναφέρθηκε στο άνοιγμα της ΝΔ σε όλους τους Έλληνες και τόνισε  πως «εμείς δε χωρίζουμε τους Έλληνες».  Απαντώντας στα όσα υποστηρίζει το Μαξίμου για δήθεν «κρυφή ατζέντα», επισήμανε πως  πρόκειται για απόπειρα διαστρέβλωσης. «Είναι», τόνισε, «ψεύδος! Πιο φανερή ατζέντα δε γίνεται»! Και πρόσθεσε: «Ο πιο καλός κριτής είναι ο πολίτης. Μόνο και μόνον από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, που έδωσαν μια διαφορά 9,5 ποσοστιαίες μονάδες, προκύπτει ένας αέρας εμπιστοσύνης από πλευράς των πολιτών. Είδαμε και τη θετική αντίδραση των αγορών, που δίνει την ώθηση στο φανερό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, που έχει να κάνει με την ανάπτυξη».

Σε ερώτηση σχετικά με την μετεκλογική κατάσταση στο δήμο Θεσσαλονίκης, θύμισε ότι, από την πρώτη στιγμή επισήμανε τις αρνητικές συνέπειες της απλής αναλογικής. Υπογράμμισε ότι, από κάθε θέση που θα έχει θα είναι δίπλα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κι ευχήθηκε, εκ νέου, συγχαρητήρια στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. Εξέφρασε, ταυτόχρονα την ελπίδα όλοι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι  «να προχωρήσουν χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις, για να κερδίσει η πόλη. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του διχασμού».​