Ισχυρή λαϊκή εντολή, καμία ψήφος χαμένη!

Κάλεσμα στους Θεσσαλονικείς να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, να μην επιτρέψουν να χαθεί καμία ψήφος και να δώσουν ισχυρή εντολή στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, απηύθυνε ο υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του, στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» «Η Ελλάδα δεν μπορεί να χάνει άλλο τον καιρό της», τόνισε μεταξύ άλλων. «Δεν μπορεί να σέρνεται αιχμάλωτη σε χρεοκοπημένες ιδεοληψίες. Δεν μπορεί να παραπαίει ανάμεσα σε  αυταπάτες και πειράματα.  Πάνω από όλα, όμως, δεν αντέχει ούτε μια μέρα ακυβερνησίας. Δεν αντέχει κενό εξουσίας. Δεν αντέχει νέους κινδύνους εθνικής περιπέτειας. Το εθνικό συμφέρον απαιτεί,  όσο ποτέ στο παρελθόν,  σταθερότητα και σίγουρα βήματα μπροστά. Και αυτό επιδιώκουμε. Αυτός είναι τώρα ο αγώνας της Νέας Δημοκρατίας. Στις 7 Ιουλίου, ενώνουμε  τις δυνάμεις μας  για τον ίδιο στόχο που συμπυκνώνεται σε τρείς λέξεις: ισχυρή λαϊκή εντολή».

 

«Είμαστε μαζί», τόνισε απευθυνόμενος στους συμπολίτες του, «γιατί μας συνδέουν αρχές και αξίες, που κουβαλάμε χρόνια, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή  ως τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μας συνδέει η αντίθεση στα άκρα και στις ακρότητες, στον διχασμό, στον λαϊκισμό. Μας συνδέει η προσήλωση στην αλήθεια, στην ευθύνη, στο μέτρο, στην ευπρέπεια, στην εθνική ενότητα, στην κοινωνική ευαισθησία, σε αδιαπραγμάτευτες θέσεις στα εθνικά δίκαια. Μας συνδέουν αγώνες για ανάπτυξη, δουλειές, ασφάλεια, καλύτερο μέλλον. Και η κοινή απόφαση να ανάψουμε ξανά τη φλόγα των χαμένων προσδοκιών. Να κάνουμε την Ελλάδα υπερήφανη, να πετύχουμε στόχους για τη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να στηρίξει την προσπάθεια για αποκατάσταση της εθνικής αυτοπεποίθησης, του αισθήματος ασφάλειας στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης. Μεταξύ άλλων σημείωσε:

 

  • Για μας, η Μακεδονία δεν είναι μόνο κάποια στρέμματα γης. Είναι αδιάσπαστη κληρονομιά των Ελλήνων. Είναι κομμάτι της ψυχής μας. Δεν κρύβουμε τη διαφωνία μας  στην επιλογή των εταίρων μας να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και ξεκαθαρίζουμε,  προς κάθε κατεύθυνση: Δεν δεχόμαστε αυθαίρετες διεκδικήσεις σε βάρος των δικαίων μας. Στη Βόρειο  Ήπειρο, στο Αιγαίο, στην Κύπρο.
  • Είμαστε η Παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια,  όταν άλλοι αναζητούσαν τρίτους δρόμους. Είμαστε η Παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, όταν άλλοι συνωμοτούσαν την έξοδό της. Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα  στον πυρήνα μιας πιο ισχυρής,  πιο κοινωνικής, πιο δίκαιης Ευρώπης.
  • Έχουμε σχέδιο για την οικονομία: Μείωση φόρων, εισφορών και γραφειοκρατίας, ενίσχυση ρευστότητας, δημόσιες επενδύσεις.
  • Η ΝΔ θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις, για να καταξιωθεί και η Θεσσαλονίκη ως ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, με αντίστοιχη ποιότητα ζωής, με αποτελεσματική αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.
  • Δεσμευόμαστε για μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας. Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Πόρους για τους άνεργους. Αύξηση αφορολόγητου ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Ενίσχυση για κάθε παιδί που έρχεται στον κόσμο.
  • Σχεδιάζουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας για όλους. Ουσιαστική συμβολή στην πρόληψη. Πλήρη περίθαλψη στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
  • Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να αφήσουμε τα Πανεπιστήμιά μας στα χέρια τραμπούκων και ναρκεμπόρων. Απόφασή μου να αναπτύξω κάθε προσπάθεια για να αποδοθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στους φοιτητές και τους καθηγητές του.
  • Αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, είναι παιδιά και οικογενειάρχες της διπλανής πόρτας. Τους ευγνωμονούμε, θα τους ενισχύσουμε. Αλλάζουμε τους νόμους που αποθρασύνουν τους κάθε λογής εγκληματίες.

 

«Ήμουν είμαι και θα είμαι παρών στον αγώνα κατά της ανομίας» πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας. «Η στάση μου, υπήρξε αιτία για βίαιες επιθέσεις στο γραφείο μου.  Δεν θα τους κάνω το χατίρι να σιωπήσω».Και κατέληξε: «Στις 7 Ιουλίου, χρέος όλων να είμαστε παρόντες. Κανένας να μην λείψει. Καμιά ψήφος να μην χαθεί. Ισχυρή λαϊκή εντολή στη ΝΔ. Την Κυριακή  σηκώνουμε μια –και μόνο μια- σημαία. Την ελληνική. Προσωπικά, βασίζομαι μόνο σ’ εσάς.  Έχω βαθειά συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στην καθεμιά και τον καθένα σας.  Θέλω ανάμεσά μας μια σχέση εμπιστοσύνης. Με τη βοήθεια του Θεού και πίστη στις δυνατότητές μας, οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε».