«Διανύσαμε τα 41 χιλιόμετρα του μαραθώνιου, θα είναι κρίμα να σκοντάψουμε στο τέλος της διαδρομής»

Κάλεσμα σε όλους ψηφοφόρους και ειδικά τους έως τώρα αναποφάσιστους να ψηφίσουν με γνώμονα τη λογική παρά με το θυμικό, απηύθυνε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας σε δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης (Real fm και Alpha Radio).

«Ως χώρα έχουμε διανύσει αυτά τα 2,5 χρόνια τα 41 χιλιόμετρα του μαραθωνίου για την έξοδο από την κρίση. Θα είναι πραγματικά κρίμα να πέσουμε κάτω τώρα, στο τελευταίο χιλιόμετρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης, προσθέτοντας ότι η ΝΔ, χωρίς να σπέρνει το φόβο, έχει υποχρέωση να προειδοποιήσει τους πολίτες πως αν αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει, η χώρα θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες.

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε πως η ειδοποιός διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς η πρότασή της για την πορεία προς την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας, τώρα που η χώρα πέτυχε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για ένα κράτος-πατερούλη, που έχει πεθάνει πλέον απανταχού της Γης. Εμείς στηριζόμαστε στη συνεργασία με τον ιδιώτη. Έχουν ήδη κλείσει επενδύσεις 20-21 δισ. ευρώ και αναμένονται κι άλλες, που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας σε μια ισχυρή οικονομία», τόνισε.

Ο κ. Καλαφάτης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και για την μη ξεκάθαρη θέση της Κουμουνδούρου σε μια σειρά από ζητήματα, όπως τα εθνικά θέματα, η παράνομη μετανάστευση και η ασφάλεια του πολίτη. «Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με πρόσωπα που έχουν θέσεις για ζητήματα όπως το Μακεδονικό, οι οποίες προκαλούν. Κι εφόσον εντάσσει αυτά τα άτομα στα ψηφοδέλτιά του δεν μπορεί να λέει ότι δεν καλύπτει αυτές τις θέσεις. Τα συνεδριακά κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν επίσης για κατάργηση της Συνθήκης Σέγκεν της Frontex, αθρόα είσοδο μεταναστών και αυτόματη χορήγηση ιθαγένειας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να ξεκαθαρίσει αν αυτά αποτελούν θέσεις του», επισήμανε ο κ. Καλαφάτης.