Δήλωση Σταύρου Καλαφάτη για τις καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ

Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής A’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με τις καθυστερήσεις και τις ελλείψεις στην προδημοσίευση των τεσσάρων προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ 2014-2020, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται στην πράξη αναξιόπιστη και ανίκανη να διαχειρισθεί με την απαιτούμενη υπευθυνότητα τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 για την επιχειρηματικότητα και τους Μικρομεσαίους.

Στις 12 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκης ανακοίνωσε την προδημοσίευση τεσσάρων δράσεων, δίνοντας στη δημοσιότητα ορισμένα σημεία και όχι το σύνολο των οδηγιών για την εφαρμογή τους. Μέχρι σήμερα δεν έχει ετοιμαστεί το σύνολο των οδηγιών για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, ούτε έχει προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός επιλογής ενδιάμεσου φορέα, για τον οποίο είχαν δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα ανακοινωνόταν τον Οκτώβριο του 2015. Ούτε, φυσικά, ανακοίνωσαν το ακριβές χρονοδιάγραμμα υποβολής των προτάσεων από τους εν δυνάμει δικαιούχους των προγραμμάτων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, κατέθεσα σχετική ερώτηση στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού».