Καλαφάτης και “Εντάξει” ζητούν έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις δηλώσεις Φίλη

Ο Σταύρος Καλαφάτης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Εντάξει» κατέθεσαν αίτημα, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παν. Αβραμόπουλο, για να συγκληθεί έκτακτα, το σώμα και να καταδικάσει, με ψήφισμά του, τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη, περί άρνησης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στην επιστολή τους, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου χαρακτηρίζουν «τουλάχιστον προκλητικές κι ανιστόρητες» τις δηλώσεις Φίλη και υπογραμμίζουν ότι «προσβάλουν βάναυσα όλους μας».

«Πιστεύουμε ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης, ως Μητρόπολη του Προσφυγικού Ελληνισμού –και ειδικότερα ο δήμος μας- οφείλει να πάρει θέση και να καταδικάσει, με τον πλέον θεσμικό τρόπο (με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου) την τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων της ελληνικής κυβέρνησης», τονίζουν στην επιστολή.

Καθώς το αρ. 67 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) απαιτεί αυτού του είδους οι αιτήσεις να υποβάλλονται από το 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητούν, επιπλέον, «από όλους τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολιτεύσεως και αντιπολιτεύσεως να συνυπογράψουν το αίτημα».

Το αίτημα υπογράφουν ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης και οι σύμβουλοι Στέλλα Αβραμίδου, Σωσώ Αδαμίδου – Γκιουλέκα, Στέφανος Γωγάκος, Σωκράτης Δημητριάδης, Νίκος Ζεϊμπέκης, Δημήτρης Κούβελας, Εφραίμ Κυριζίδης, Ευστάθιος Παντελίδης και Δημήτριος Ράπτης.