Εντάξου στο εντάξει, η νέα καμπάνια του Σταύρου Καλαφάτη

Σε ένα διαφορετικό κίνημα πολιτών, με κυρίαρχη μια απολύτως ελληνική έννοια και αρετή, αυτή του να είσαι «εντάξει» καλεί τους συμπολίτες του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης. Το «εντάξου στο εντάξει» αποτελεί μια πρωτοβουλία, η οποία ξεκινά από το συνδυασμό «εντάξει» με στόχο να εμπνεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια για το καλό της πόλης.

 

Η καμπάνια «εντάξου στο εντάξει» εξελίσσεται ήδη σε όλη την πόλη με φυλλάδια που μοιράζονται στους πολίτες. Καθώς η προεκλογική περίοδος βαίνει προς την κορύφωσή της, με τους τόνους να ανεβαίνουν, ο συνδυασμός «εντάξει» επιλέγει μία προτροπή.

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης καλεί το τελευταίο διάστημα τους πολίτες να κρίνουν και να αξιολογήσουν προγράμματα και υποψηφίους. Και ο συνδυασμός «εντάξει» επενδύει στη συμμετοχή του κόσμου. Η πρωτοβουλία του συνδυασμού γίνεται ήδη αποδεκτή από τους πολίτες, με θετικά σχόλια, καθώς μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για τη διεξαγωγή της πολιτικής συζήτησης σε ήπιους τόνους και θέματα ουσίας. Η προτροπή άλλωστε είναι ταιριαστή με την ελληνική ψυχή, ιδίως αν θυμηθούμε τη μοναδικότητα της έννοιας «φιλότιμο».

 

Όμως στο φυλλάδιο περιλαμβάνεται και ένα προσωπικό μήνυμα του υποψηφίου δημάρχου προς τους Θεσσαλονικείς, το οποίο συνοψίζει όλη την προεκλογική ατζέντα του συνδυασμού «εντάξει».

 

Ο Σταύρος Καλαφάτης γράφει χαρακτηριστικά:

 

«Θα μπορούσα να μιλώ ατέλειωτες ώρες για τη Θεσσαλονίκη. Για τον μοναδικό κοσμοπολιτισμό, τις όμορφες γειτονιές, την προοπτική που ανοίγεται μπροστά της. Και τα δικά μου όμορφα χρόνια εδώ. Όμως, η ευθύνη μου, ως ανθρώπου που μάχεται να αποκτήσει και να τιμήσει τον τίτλο του πρώτου δημότη της πόλης, με θέλει πρώτα από όλα “εντάξει” στο πρόγραμμα και τον σχεδιασμό. Γιατί ο δήμαρχος οφείλει να “τρέξει” την πόλη. Να είναι αποτελεσματικός στη διοίκηση. Να δίνει λύση στα προβλήματα της κάθε μέρας. Να είναι εργατικός και συνεργατικός. Να είναι αξιόπιστος και οι πράξεις να συμβαδίζουν με τα λόγια του. Να προκαλεί τη σύμπνοια των Θεσσαλονικέων και όχι τους ίδιους τους Θεσσαλονικείς. Να τους εμπνέει και να εμπνέεται από αυτούς. Να “κτίζει” καθημερινά τη γέφυρα πάνω από την οποία η πόλη θα περνά, για να συνεχίσει να γράφει ιστορία και στο μέλλον. Βλέπετε, το να είσαι “εντάξει” μπορεί να ξεκινάει από την καρδιά, αλλά θέλει πειθαρχία και άσκηση στο μυαλό κάθε μέρα.»

Entypo_new-A-side_version_9 Entypo_new-B-side