Επίσκεψη Σταύρου Καλαφάτη σε εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής

Την υποστήριξη του ιδίου και της Νέας Δημοκρατίας συνολικά στον καθημερινό αγώνα των πυροσβεστών, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες του καλοκαιριού, εξέφρασε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, που επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη.

«Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, αλλά και η προάσπιση της χλωρίδας και της πανίδας της χώρας, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, βρίσκεται στα χέρια των ανδρών και των γυναικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Είναι απαραίτητο η Πολιτεία να βρίσκεται δίπλα τους ουσιαστικά και αποτελεσματικά, για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους» σημείωσε χαρακτηριστικά, συνομιλώντας με τον επιχειρησιακό συντονιστή Βορείου Ελλάδος, υποστράτηγο Ρήγα Ναθαναήλ, τον περιφερειακό διευθυντή, αντιπύραρχο Τσολάκη Εμμανουήλ και το διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης πύραρχο Παχίδη Κωνσταντίνο. «Για να μπορούν οι πυροσβέστες μας να αγωνιστούν ενάντια στη φωτιά, δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια από την κυβέρνηση. Χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα και δράσεις από την πολιτική ηγεσία: μέσα ατομικής προστασίας, ανανέωση του πυροσβεστικού στόλου, καλή και άμεση συντήρηση του υπάρχοντος, θεσμοθέτηση κανόνων υγείας και ασφάλειας στις πυροσβεστικές επιχειρήσεις και βέβαια εμπέδωση της κουλτούρας τήρησης κανόνων ασφάλειας από το ίδιο το πυροσβεστικό προσωπικό, όπως άλλωστε ζητούν και οι ίδιοι».

 

Ακολούθως, συνοδευόμενος από το Γραμματέα Ε.Κ.Ο. Πυροσβεστών Βορείου Ελλάδος της Ν.Δ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, επισκέφθηκε την 113 Πτέρυγα Μάχης και την 83η Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροπλάνων (2η ΕΜΑΚ), συζήτησε με το διοικητή Σιμίτση Δημήτριο και δήλωσε: «Ο καλός συντονισμός από το επίπεδο του Υπουργείου μέχρι το επίπεδο των πιλότων και των δυνάμεων εδάφους, είναι απαραίτητος όρος επιτυχίας των πυροσβεστών μας. Η Πολιτεία πρέπει νωρίς να εφαρμόζει τις βέλτιστες πρακτικές και να βρίσκεται δίπλα τους, στο πεδίο, για να προλαμβάνει καταστάσεις, όπως κάναμε με επιτυχία την περίοδο 2013-2014. Είναι ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες και να γίνει το καλύτερο δυνατόν για την ενίσχυση των μέσων και του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».