Καθολική η αντίδραση του κόσμου στη συμφωνία των Πρεσπών

«Σχεδόν καθολική, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, είναι η αντίδραση των Ελλήνων στη Συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξη του στο ΘΕΜΑ radio και στους δημοσιογράφους Μπ. Κούτρα και Ν. Φελέκη και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμία αντίδραση που να σχεδιάζεται οργανωμένα. Υπάρχει όμως ομόθυμη διαφωνία από ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό του κόσμου. Και η κυβέρνηση θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ασκώντας προπαγάνδα και εμφανίζοντας σαν υποβολιμαίο οτιδήποτε είναι απέναντι στις αποφάσεις της».

Εκτίμησε ότι το ζήτημα δεν πρόκειται να ξεθωριάσει, ούτε να ξεθυμάνει, διότι αφορά μία λάθος αντιμετώπιση ενός τεράστιας σημασίας εθνικού ζητήματος, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υπέγραψε μια εθνικά επιζήμια συμφωνία και εγκατέλειψε το βασικό διαπραγματευτικό όπλο που είχε, το κεκτημένο του Βουκουρεστίου, που συνοψιζόταν στη φράση «πρώτα λύση και μετά πρόσκληση ένταξης». Σημείωσε ότι με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παραδόθηκε, όχι μόνο το όνομα, αλλά και το δικαίωμα για «μακεδονική» γλώσσα και την ταυτότητα. «Αυτά είναι τα γεγονότα και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, με υπογραφή, φαρδιά – πλατιά, της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις διαρροές για χρηματισμό και υποκίνηση αντιδράσεων κατά  της Συμφωνίας, τόνισε ότι, αν υφίσταται ίχνος αλήθειας σε αυτούς τους ισχυρισμούς, αναμένει από την κυβέρνηση να ενημερώσει την κοινή γνώμη, σημειώνοντας ότι η ΝΔ δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση. Οποιαδήποτε παρέμβαση από εξωθεσμικά κέντρα, τόνισε, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από κάθε κυβέρνηση αποφασιστικά, υπεύθυνα και άμεσα.

Ερωτώμενος για τα εκλογικά σενάρια, τόνισε ότι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή, όχι όποτε συμφέρει την Ελλάδα, αλλά όποτε ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του νομίζουν ότι τους συμφέρει. Επανέλαβε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη και πρόσθεσε ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές, αυτός που θα αιφνιδιαστεί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα αποτελέσματα θα είναι συντριπτικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.