«Φρίκη» το ασφαλιστικό των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Το ασφαλιστικό είναι λαιμητόμος. Είναι θρίλερ κι ας λέει ό,τι θέλει ο κ. Κατρούγκαλος. Ακόμα και στο θέμα του αφορολόγητου για το οποίο ο κ. Τσακαλώτος έλεγε ότι θα παραιτηθεί αν πέσει κάτω από τα 9.100 ευρώ, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής έπεσε στα 8.836 ευρώ. Αυτές τις πρακτικές, τις τροπολογίες νύχτας, που καταδίκαζε ως «παλιό» ο κ. Τσίπρας τις έχει αναγάγει σε πάγια τακτική!»

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Σταύρος Καλαφάτης, σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις σήμερα, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκη (FM100) και στο ραδιόφωνο του ALPHA Θεσσαλονίκης (FM 96,5).

Σχολιάζοντας ιδιαίτερα τις δηλώσεις Κατρούγκαλου, πρόσθεσε: «Ο κ. Κατρούγκαλος έχει περισσό θράσος να δηλώνει, σήμερα, πως τα μέτρα δεν αποτελούν λαιμητόμο, λίγο-πολύ, επειδή δεν έχουμε κοινωνική εξέγερση. Δηλαδή θα έπρεπε να υπάρχουν χιλιάδες αγανακτισμένοι και να τους ερεθίζει ακόμα περισσότερο η αντιπολίτευση όπως γινόταν επί κυβερνήσεως ΝΔ; Το ότι δεν έχουμε ταραχές στους δρόμους, το θεωρεί αποδοχή; Έτσι εξηγεί τη βουβή οργή που υπάρχει σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας; Είναι θράσος να λέει η κυβέρνηση ότι, αφού δε μας αποδοκιμάζουν, να συνεχίσουμε. Αφού ο τράχηλος του Έλληνος αντέχει, να φέρουμε κι άλλα μέτρα, δηλαδή»;

Ο κ. Καλαφάτης, μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Το θρίλερ που παρακολουθούμε έχει δύο πράξεις. Υπάρχει το πρώτο μέρος αυτού του έργου φρίκης που θα βιώσουν οι πολίτες, το οποίο άρχισε με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Έχουμε και συνέχεια, το καλοκαίρι, με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% και μια σειρά άλλων μέτρων. Θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι ουσιαστικά θα έχουμε δραματική μείωση των συντάξεων όσων συνταξιοδοτηθούν στα επόμενα χρόνια, πραγματική μείωση αποδοχών και όπως είπαμε, μείωση του αφορολόγητου».

Τέλος, για την προοπτική μείωσης του χρέους, υπογράμμισε πως «ο κ. Τσίπρας παραβιάζει ανοιχτές θύρες» αφού, «αυτό δεν το κέρδισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εμείς, ως ΝΔ», ενώ για τις απαιτήσεις των δανειστών, κατέληξε: «Αν είχες σοβαρό συνομιλητή απέναντί σου και είσαι Ευρωπαίος δανειστής, δε θα είχες τέτοιες εξωφρενικές απαιτήσεις, όπως τα πρόσθετα προκαταβολικά μέτρα. Αυτή η παράλογη αξίωση προέκυψε από την αναξιοπιστία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».