«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρωματίζει τους Θεσσαλονικείς που επιλέγουν δήμαρχο!»

Κριτική στην παλαιοκομματική λογική με την οποία αντιμετωπίζει τις δημοτικές εκλογές ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια της ραδιοφωνικής συζήτησης που είχαν σήμερα το πρωί στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

 

«Κολλημένος στα παλιά, ο Γιάννης», ήταν το σχόλιο του Σταύρου Καλαφάτη, στην επιμονή του Γιάννη Μπουτάρη, να συζητά για το αν ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα βαφτεί μπλε ή πράσινος, ανάλογα με το ποιος θα αναδειχθεί δήμαρχος.

 

«Για να εκλεγεί δήμαρχος χρειάζεται το 50% ή 51% των Θεσσαλονικέων, που θα είναι συμπολίτες μας από όλους τους πολιτικούς χώρους και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους χρωματίσει», σημείωσε ο Σταύρος Καλαφάτης, ενώ απευθυνόμενος στον ίδιο τον Γιάννη Μπουτάρη, τόνισε: «Εσύ είσαι εκείνος Γιάννη μου, που είπες ότι αν νικήσεις θα δικαιούται να λέει ο Βενιζέλος πως πήρε τη Θεσσαλονίκη! Εγώ ούτε είπα, ούτε θα πω ποτέ τέτοιο πράγμα.»

 

Στην ίδια συζήτηση και με αφορμή τον ισχυρισμό του κ. Μπουτάρη, ότι η πόλη είναι καθαρή, ο Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε πως στις γειτονιές της πόλης «η κατάσταση είναι εφιαλτική και η πόλη είναι πιο βρώμικη από κάθε άλλη περίοδο».

 

Στην δε παρατήρηση του κ. Μπουτάρη ότι «αυτά είναι προεκλογικές υπερβολές», ο Σταύρος Καλαφάτης απάντησε: «Έχουμε διαφορετική άποψη με τον απερχόμενο δήμαρχο. Όμως δεν έχει σημασία. Οι πολίτες ξέρουν. Γιατί οι πολίτες δεν σκέφτονται προεκλογικά, ή υπερβολικά, αλλά ζούνε την πραγματικότητα