Η κυβέρνηση ακολουθεί τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας»

«Το ‘‘άλλα λέω κι άλλα κάνω’’ είναι παλαιοκομματική αντίληψη. Δυστυχώς, η κυβέρνηση άλλα είπε προεκλογικά κι άλλα κάνει. Απεύχομαι την περίπτωση νέων εκλογών. Όμως προεκλογικά, δεν ακούσαμε κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να μας λέει ότι, ‘‘αν δεν βγει το πρόγραμμα θα πάμε σε εκλογές’’».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι». Υπογράμμισε ότι «ο λαός επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό μέσα στο πλαίσιο της ευρωζώνης». Πρόσθεσε πως «η πολυφωνία μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα».

Για το θέμα της δέσμευσης των διαθέσιμων και αποθεματικών Δήμων και Περιφερειών, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε πως είναι «άλλο ένα δείγμα ασυνέπειας της κυβέρνησης. Μέχρι πριν τρεις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνε την τότε κυβέρνηση για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου». Αναρωτήθηκε αν η ΠΝΠ είναι συνταγματική, αφού «θίγεται η αυτοτέλεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Υπογράμμισε πως, πέρα από όλα αυτά «υπάρχει πρακτικό θέμα, αφού οι δήμοι έχουν τα ταμειακά διαθέσιμα σε διάφορες τράπεζες με τις οποίες υπέγραψαν συμβάσεις για επιτόκια τα οποία είναι πολύ καλύτερα από αυτά που προσφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος. Τώρα; Θα σπάσουν τις συμφωνίες», αναρωτήθηκε;

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως «οι εξηγήσεις που δίνονται από την κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιητικές». Όσον αφορά το επείγον του πράγματος, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «θα μπορούσε, κάλλιστα, να μαζέψει τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες και να πάρει απόφαση μέσω διαλόγου. Η κυβέρνηση, όμως, δείχνει πως ακολουθεί την λογική του ‘‘βλέποντας και κάνοντας’’».

Αναρωτήθηκε, τέλος, αν βγήκε από την κυβερνητική ατζέντα το μεγάλο πρόβλημα με τους 1,5 εκατομμύριο άνεργους. «Σε αυτό πώς θα δώσει λύση: Προσλαμβάνοντας 300.000 στο δημόσιο;», ρώτησε.