Η Θεσσαλονίκη έχει έναν παραπάνω λόγο να βασιστεί στη Ν.Δ.
Άρθρο του Σταύρου Καλαφάτη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα ndthessaloniki.gr της Διοικούσας Επιτροπής Ν.Δ. Νομού Θεσσαλονίκης

Λέμε εδώ και χρόνια, πως η Θεσσαλονίκη είναι πρωτεύουσα της ανεργίας. Το λέγαμε πριν την κρίση, το λέμε και το βιώνουμε πολύ περισσότερο σήμερα, στο αποκορύφωμα μιας κρίσης που επιδεινώθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Γενικά η Βόρεια Ελλάδα, βιώνει πολύ πιο έντονα την ύφεση.

Όμως ο κύριος λόγος γι` αυτό, είναι και η μεγάλη της ισχύς. Μια ισχύς εν υπνώσει , που θα μπορέσει να αξιοποιηθεί μόνο από μια κυβέρνηση της Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ξεκάθαρη εντολή από τους πολίτες.

Και εξηγούμαι πολύ απλά: Η Θεσσαλονίκη, δεν είναι κρατικοδίαιτη. Η Βόρεια Ελλάδα δεν είναι κρατικοδίαιτη. Με λίγες εξαιρέσεις, ο κύριος όγκος της  περιφερειακής και τοπικής οικονομίας στον ευρύτερο ελληνικό βορρά , βασιζόταν πάντα στον ιδιωτικό τομέα και όχι στην εξάρτηση από τις προμήθειες, τα μεγάλα έργα και τις αναθέσεις του Δημοσίου Τομέα. Βασιζόταν πάντα στο δημιουργικό επιχειρείν. Στους μικρομεσαίους και στους μεγάλους επιχειρηματίες. Στους Βορειοελλαδίτες εξαγωγείς, που ήταν πάντα η αιχμή του δόρατος της ελληνικής εξωστρέφειας. Στην επαφή με την βαλκανική ενδοχώρα και την εγγύς ανατολή. Στις συνέργειες.

Γι` αυτό άλλωστε, βίωνε πάντα πρώτη  και εντονότερα η Θεσσαλονίκη κάθε δυσμενή καμπή της ελληνικής οικονομίας, πόσο μάλλον μια μακροχρόνια ύφεση.

Με τον δημόσιο τομέα να έχει ουσιαστικά μία μόνο τρανταχτή παρουσία εδώ, ένα Μετρό κι αυτό …αρτινό γιοφύρι, το «ψωμί» έβγαινε πάντα με δημιουργικό κόπο από τον ιδιωτικό τομέα. Οπότε με τις επιχειρήσεις να ξενιτεύονται και το εναπομείναν επιχειρείν να γονατίζει από την υπεροφορολόγηση, Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα υφίστανται εντονότερα τις συνέπειες.

Αυτός ο κόσμος της ιδιωτικής –δικής του- δύναμης, έχει κάθε λόγο να ποντάρει στη Ν.Δ. και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε μια παράταξη δηλαδή και σε έναν εν δυνάμει πρωθυπουργό, που έχουν ως επίκεντρο της αναπτυξιακής τους στόχευσης, πολιτικής πρακτικής και φιλοσοφίας, την απελευθέρωση και στήριξη των υγιών δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα.

Από πού αλλού μπορούν Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα να περιμένουν άμεσα δουλειές, χρήμα και μέλλον, αν όχι από τον ιδιωτικό τομέα; Και ποιος άλλος μπορεί να βγάλει το ελληνικό ιδιωτικό επιχειρείν από τη μέγγενη του αριστερού κρατισμού και να του επιστρέψει την ισχύ να αναγεννηθεί από τις στάχτες του, αν όχι η Νέα Δημοκρατία;

Αυτή τη στιγμή κανείς άλλος!

Μόνο μια φιλελεύθερη κυβέρνηση, με ειλικρινή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και φιλοσοφία επένδυσης στην δημιουργική ισχύ της επιχειρηματικότητας μπορεί να απελευθερώσει το μεγάλο όπλο της περιοχή μας. Τον ίδιο το Θεσσαλονικιό, τον Βορειοελλαδίτη, που ξέρει ότι πρέπει να στρέψει το βλέμμα του ψηλά, προς τις αγορές των πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων που βρίσκονται πέρα από τα βόρεια σύνορα. Αλλά να μπορεί να το κάνει, έχοντας «πλάτες» από μια κυβέρνηση που θα μειώσει φόρους, θα εξισορροπήσει τις εισφορές, θα διαμορφώσει ένα γόνιμο επενδυτικό περιβάλλον. Έτσι ώστε να του επιτρέψει να είναι και ο ίδιος ανταγωνιστικός, κερδοφόρος και εξωστρεφής, εισάγοντας συνάλλαγμα και ανάπτυξη στη χώρα, στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τις θέσεις εργασίας των συμπολιτών του, που …εξάγουμε τα τελευταία χρόνια στις γειτονικές μας χώρες.

Σταύρος Καλαφάτης,
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
Τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΝΔ