Κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς φασίστας όταν λες πως αγαπάς την πατρίδα σου

«Κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς φασίστας και εθνικιστής, όταν λες ότι πρέπει να αγαπάς την πατρίδα σου. Δε θα αφήσουμε κάποια καλόπαιδα να περάσουν τέτοιες αντιλήψεις σε μια κοινωνική πλειοψηφία που λέει ότι αγαπά την πατρίδα της και θα κάνει τα πάντα για να παραδώσει την πατρίδα αυτή στα παιδιά της όπως την παρέλαβε από τους προγόνους της».

Αυτό υπογράμμισε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του σήμερα (Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018) το πρωί στο Fair Play Radio 96,1.

Ειδικά για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου τόνισε πως «θα πρέπει να καταργηθεί με τη σημερινή του μορφή. Δεν μπορεί να λειτουργεί ως άσυλο ανομίας. Είναι μοναδικό φαινόμενο, στον κόσμο, να υπάρχουν παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου και να απαιτείται ειδική διαδικασία για να συλληφθεί ο παραβάτης».

Πρότεινε τη δημιουργία δύο σχεδίων δράσης για τον αθλητισμό, από τα οποία το ένα να αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό με την ενεργό συμμετοχή των σχολείων και την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου κι ένα για τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες. «Κλείνουν σωματεία, κλείνουν κοιτίδες αθλητισμού και πολιτισμού, καθώς δεν χρηματοδοτούνται, πλέον. Ουσιαστικά κλείνουν γειτονιές, επειδή ζούσαν και ανέπνεαν στο ρυθμό του ερασιτεχνικού αθλητισμού», τόνισε.

Τέλος, υπογράμμισε το θέμα της γήρανσης του ελληνικού πληθυσμού και της διαρροής εγκεφάλων στο εξωτερικό: «Η συγκράτηση του brain drain είναι στοίχημα που πρέπει να μπει στην πρώτη γραμμή των της χώρας, όπως το δημογραφικό. Αυτό θα γίνει με τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει να υπάρξει μία οβιδιακή αλλαγή στη χώρα μας, από την άλλη πλευρά που βρισκόμαστε τώρα. Έχουμε μια κυβέρνηση που κυνηγάει το επιχειρείν Την ίδια ώρα έχουμε συσσώρευση πλούτου σε πολύ λίγους και αύξηση των οφειλών στην εφορία και τις τράπεζες από τους πολλούς. Χρειάζεται να βοηθηθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», κατέληξε.