Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίστηκε με το πεζοδρόμιο

«Χθες ουσιαστικά βιώσαμε τραμπουκισμούς και μέσα και έξω από τη Βουλή. Λεκτικούς στην αίθουσα του Κοινοβουλίου και βιαιότητες στην πλατεία Συντάγματος. Σε κάθε περίπτωση, τα όσα βίαια συνέβησαν χθες, καταδεικνύουν την αναγκαιότητα ενός θεσμικού πλαισίου για τις διαμαρτυρίες και τις πορείες ομάδων συμπολιτών μας. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο ΣΥΡΖΑ ταυτίστηκε με το πεζοδρόμιο», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο FM 104.9 και στην εκπομπή «Με άλλον αέρα» με τον Νίκο Γιώτη.

«Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μια ειρηνική συγκέντρωση περίπου 6 χιλιάδων ατόμων», τόνισε ο Στ. Καλαφάτης, «εμφανίστηκαν ομάδες τραμπούκων και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και με δολοφονικές διαθέσεις στις αστυνομικές δυνάμεις. Σκόπιμα και προσχεδιασμένα επιχείρησαν να κάψουν αστυνομικούς και να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Η Αστυνομία για να προστατεύσει τους συγκεντρωμένους προσπάθησε ν΄ απομακρύνει τους επιτιθέμενους και έκανε συλλήψεις. Είχαμε και τραυματισμούς αστυνομικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε τις πραγματικές του προθέσεις στην ανακοίνωσή του  με την οποία προσπάθησε να διαστρεβλώσει τα γεγονότα ταυτιζόμενος με τους τραμπούκους, χωρίς καμία διάκριση ανάμεσα σε αυτούς και τους ειρηνικούς διαδηλωτές. Στην ουσία με αυτόν τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με το πεζοδρόμιο».

Όπως εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ«έχουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης σε μια ευνομούμενη πολιτεία να θέσει κανόνες στο αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να διαμαρτύρεται, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηθεί μια ακόμη παραπλάνηση, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο της κοινής λογικής προσπαθεί δήθεν να εμποδίσει τις διαμαρτυρίες. Καταγγέλλουμε τα γεγονότα τραμπουκισμού και τον τρόπο που αντιμετώπισε μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης. Διότι, με το νέο θεσμικό πλαίσιο κάνουμε ένα βήμα μπροστά, όπως όλα τα σύγχρονα κράτη θέτοντας κανόνες ώστε να ασκείται το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και της διαμαρτυρίας χωρίς να παρακωλύεται το δικαίωμα της εργασίας και της ελεύθερης κυκλοφορίας».

Αναφερόμενος στα γεγονότα του Έβρου και τις τουρκικές προκλήσεις ο Στ. Καλαφάτης επισήμανε: «Ο Ερντογάν πήγε να αιφνιδιάσει τη χώρα μας εκμεταλλευόμενος την κατάσταση προσφύγων και μεταναστών. Και αντί να αιφνιδιάσει, αιφνιδιάστηκε από την ακαριαία αντίδραση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η φωνή μας είναι σθεναρή και σταθερή. θα κάνουμε οτιδήποτε χρειασθεί προκειμένου να υπερασπισθούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Κινούμαστε αταλάντευτα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε συμμαχίες και δεν θα σταματήσουμε να επισημαίνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με οποιοδήποτε τρόπο. Αυτό είναι ένα καθαρό μήνυμα».​