Ο κ. Τσίπρας φεύγοντας θα κάψει τα σπαρτά και θα ναρκοθετήσει τις γέφυρες

Ο κ. Τσίπρας «φεύγοντας, θα κάψει τα σπαρτά και θα ναρκοθετήσει τις γέφυρες», εκτιμά ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, σε ανάρτησή του για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Επισημαίνει τις πρακτικές που θα ακολουθήσει ο Πρωθυπουργός και καταλήγει: «Στα σχεδόν τέσσερα χρόνια εξουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στους Έλληνες μια οδυνηρή εμπειρία… Τώρα πια οι Έλληνες τους πληρώσαμε πολύ ακριβά. Τους είδαμε, τους μάθαμε και τους ξέρουμε. Και, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, το αγώι ξυπνά τον αγωγιάτη».

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησής του:

 

Το αγώι ξυπνά τον αγωγιάτη

Μέχρι τώρα, διατηρώντας απλήρωτες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, συρρικνώνοντας το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, επιβάλλοντας άγρια φορολογία και περικόπτοντας συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, όπως το ΕΚΑΣ, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, τα πολυτεκνικά επιδόματα, ο Αλέξης Τσίπρας δημιουργούσε αιματοβαμμένα – όπως ο ίδιος τα αποκαλούσε – πλεονάσματα, πάνω από εκείνα που απαιτούσε η τρόικα. Υπονόμευε έτσι τις προοπτικές ανάπτυξης, επιβάρυνε όλους τους πολίτες, γκρέμιζε το κοινωνικό κράτος και στο τέλος του χρόνου μοίραζε ένα ελάχιστο μέρος των επιπλέον εισπράξεων και περικοπών, με τρόπο που νόμιζε ότι εξυπηρετεί την εκλογική του πελατεία. Κάποιες φορές μάλιστα, ήταν τέτοια η μοιρασιά που συμπεριελάμβανε ακόμη και βουλευτές του κόμματός του.

Φέτος, καθώς ήδη ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος, ο κ. Τσίπρας αλλάζει τακτική. Σχεδιάζει να κάνει ό,τι έκανε κάθε τέλος του χρόνου, αλλά και κάτι ακόμη. Να μοιράσει από τώρα όχι μόνο το υπερπλεόνασμα του 2018, αλλά και  εκείνο του 2019, πριν αρχίσει ο νέος χρόνος. Έτσι, ώστε, να εκβιάσει κάποιους από εκείνους που φτωχοποίησε η πολιτική του, να ακυρώσει κάθε δυνατότητα υπερπλεονάσματος κατά τη νέα χρονιά και να δυσκολέψει το έργο της επόμενης κυβέρνησης. Φεύγοντας, δηλαδή, να κάψει τα σπαρτά και να ναρκοθετήσει τις γέφυρες. Και ταυτόχρονα να εξαπατήσει, άλλη μια φορά τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλ. Τσίπρας φαίνεται αποφασισμένος να υποκλέψει κάποιες από τις εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, όπως η μείωση ασφαλιστικών εισφορών και φόρων, η κατάργηση του υποκατώτατου και η αύξηση του κατώτατου μισθού. Αλλά και να τροποποιήσει κάποιες άλλες, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ. Βέβαιο, επίσης είναι ότι δεν θα περιοριστεί σε εξαγγελίες για το 2019, αλλά θα επεκταθεί και στα επέμενα χρόνια στα οποία θα εμφανίσει λαγούς με πετραχήλια. Απλώνοντας τις υποσχέσεις του σε βάθος τετραετίας, να τάξει όχι μόνο νέες μειώσεις φόρων, αλλά και νέες παροχές. Να μιλήσει για «εθνική αναπτυξιακή στρατηγική», για «ενίσχυση του κόσμου της εργασίας», για μια δήθεν νέα πολιτική, σε μια δήθεν νέα εποχή.

Οφείλουμε, λοιπόν, την ώρα αυτή, να αποδείξουμε στον κ. Τσίπρα πως στη νέα Οδύσσεια, που προφανώς συνεχίζεται, δεν υπάρχουν λωτοφάγοι. Ότι όλοι θυμούμαστε το δήθεν «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» με το οποίο υποσχέθηκε παροχές 12 δις, αλλά επέβαλε φόρους και περικοπές 14,5 δις. Και το δήθεν «παράλληλο πρόγραμμα», από το οποίο τίποτε δεν εφάρμοσε. Και να ρωτήσουμε ευθέως: Αυτός που δεν δίστασε να υπόσχεται τα πάντα την ώρα που ερχόταν στην εξουσία, θα διστάσει τώρα που φεύγει; Γιατί, λοιπόν, να τον πιστέψουμε; Επειδή είπε πως είχε αυταπάτες; Επειδή κάθε φορά που τους θυμίζουμε τις υποσχέσεις που αθέτησαν, μας λένε «περσινά ξινά σταφύλια»; Αυτό και μόνο δεν είναι περιφρόνηση του κόσμου, αλαζονεία και πρόκληση; Αυτό και μόνο δεν προειδοποιεί πως όσα λένε σήμερα για το χτες, θα το πουν και αύριο για το σήμερα;

Ένα, λοιπόν, είναι τώρα περισσότερο από βέβαιο. Ότι στα σχεδόν τέσσερα χρόνια εξουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στους Έλληνες μια οδυνηρή εμπειρία. Τόσο με το έγκλημα του 2015, το κλείσιμο και το γκρέμισμα των τραπεζών, τα capital controls, τη βύθιση του χρηματιστηρίου και τη νέα ύφεση που στοίχησαν πάνω από 100 δις ευρώ, όσο και με την επιβολή του νέου – του δικού του – Μνημονίου, που έφερε επιπλέον μέτρα, φόρους και περικοπές κοινωνικών επιδομάτων, 14,5 δις ευρώ. Τώρα πια οι Έλληνες τους πληρώσαμε πολύ ακριβά. Τους είδαμε, τους μάθαμε και τους ξέρουμε. Και, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, το αγώι ξυπνά τον αγωγιάτη.