Στ. Καλαφάτης:  Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει ν΄απαντήσει στις καταγγελίες Κοντονή

«Εκκωφαντική απάντηση της ίδιας της Δημοκρατίας» χαρακτήρισε την απόφαση της δίκης για τη Χ.Α. ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξη στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 με τη Σύνθια Σάπικα. «Ήταν», τόνισε, «μια εμβληματική απόφαση. Απόφαση σταθμός που αποτελεί αντίδοτο σε κάθε μορφή φασισμού ή ναζισμού. Αποτελεί δικαίωση της ελληνικής κοινωνίας. Δικαίωση της ίδιας της Δημοκρατίας. Αλλά αποτελεί και δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε αυτόν τον αγώνα επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά. Και μην ξεχνάμε ότι ο Κ. Μητσοτάκης προέτρεπε συστηματικά τους πολίτες να αποκλείσουν από την  Βουλή τη Χ.Α –κάτι το οποίο έγινε. Και φθάσαμε στη σημερινή ημέρα κατά την οποία η Δικαιοσύνη επιτελεί άψογα το καθήκον της».

Αναφερόμενος στις καταγγελίες του κ. Κοντονή ο κ. Καλαφάτης υποστήριξε ότι «γεννούν πάρα πολλά ερωτηματικά οι καταγγελίες τις οποίες κάνει. Ο κ. Κοντονής δεν ήταν απλώς ένας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Χρημάτισε ως Υπουργός Δικαιοσύνης, δηλαδή καθ΄ύλην αρμόδιος για το δικαιικό μας σύστημα και για τον Ποινικό Κώδικα. Οι απαντήσεις πρέπει να έρθουν από τον κ. Τσίπρα και από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι οι αλλαγές που επέφερε η προηγούμενη κυβέρνηση για τέτοιου είδους εγκλήματα, -π.χ. για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης- επιφέρουν πολύ χαμηλότερες ποινές. Οι ποινές είναι πολύ πιο ευνοϊκές, επισήμανε. Αυτό καταγγέλλει ο κ. Κοντονής και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει ν΄απαντήσει.

 «Είναι», πρόσθεσε, «υποκριτική η στάση την οποία επιδεικνύει τα τελευταία 24ωρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας προσωπικά. Όταν οι ίδιοι είχαν τη δυνατότητα μέσα απ΄τη νομοθετική τους δραστηριότητα να επιλέξουν αυστηρές ποινές για τέτοιου είδους αδικήματα, δεν το έκαναν. Και σε πολιτικό αλλά και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο υπήρχαν στιγμές κρίσιμες που ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α. συνέπλευσαν». Αναφερόμενος στη συσπείρωση που επέδειξαν για να ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά με την μη ψήφιση του κ. Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, υπενθύμισε τρεις φορές παρών, μαζί χέρι χέρι ΣΥΡΙΖΑ – ΧΑ.  Μην ξεχνούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζί με τη Χ.Α. και στον εκλογικό νόμο όταν υποστήριζε «στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι». Μια σειρά πραγμάτων μας δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ρόλο απολογούμενου και πρέπει να λογοδοτήσει γι΄αυτό στον ελληνικό λαό, υπογράμμισε ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης επισημαίνοντας ότι η ΝΔ σταθερά και αταλάντευτα και μέσα από συγκεκριμένες πράξεις βρίσκεται απέναντι σε κάθε είδους ακροδεξιά πολιτική ή ρητορική.